Almanya’da belediye seçimi: Nazi partisinin afişinde dikkat çeken ayrıntı

Almanya’da belediye seçimi: Nazi partisinin afişinde dikkat çeken ayrıntı

Almanya’nın Hessen ve Bavyera eyaletlerinde 8 Ekim’de yapılacak Eyalet Parlamentosu seçimleri yaklaştı. “Nazi partisi” denilen AfD’nin afişlerindeki "korona" hatırlatması dikkat çekti.

Almanya’nın Hessen ve Bavyera eyaletlerinde 8 Ekim’de yapılacak Eyalet Parlamentosu seçimleri yaklaşırken, olası koalisyon hesapları da yoğunlaştı. Son yapılan kamuoyu yoklamalarına göre Hessen’de bu hafta sonu seçimler olsa CDU’nun yüzde 29 oy alarak ‘en güçlü parti’ konumunu koruyacağı belirlendi. Yeşiller’in yüzde 20, Federal İçişleri ve Yurt Bakanı Nancy Faeser’i başbakan adayı gösteren SPD’nin 19, sağ popülist Almanya için Alternatif’in (AfD) yüzde 16 ve FDP’nin yüzde 7 oy alacağı saptandı.

Bavyera’da yapılacak seçimlerde de CSU’nun yıllardır olduğu gibi yine ‘en güçlü parti’ konumunu koruyacağı öne sürüldü. Civey tarafından yapılan son kamuoyu yoklamasında CSU’nun yüzde 39, Yeşiller’in yüzde 15, AfD’nin yüzde 13, Özgür Seçmenlerin (FW) yüzde 12, SPD’nin yüzde 10, FDP’nin yüzde 4 ve Sol Parti’nin yüzde 2 oy alacağı kaydedildi.

Korona afişi ayrıntısı

Seçimler yaklaşırken, “Nazi partisi” denilen aşırı sağcı AfD ise afişlerinde "korona" hatırlatması yapıyor. Afişlerde "Korona'yı unutmuyoruz!" yazısı yer aldı.

AfD, Korona’ya ve önlemlerine karşı yaptığı eylemlerle büyümüş ve kitleleri yönlendirmişti.

f64opifxcayqi5z.jpg

HABERE YORUM KAT