Almanya'da bakımevinde kalan felçli kadın Türkiye'ye getirildi

Almanya'da bakımevinde kalan felçli kadın Türkiye'ye getirildi

Almanya'da bakımevinde kalan felçli kadın, Türkiye'de yaşayan çocuklarının talebi üzerine Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından çocuklarının yanına getirildi.

2011 yılında felç geçirdikten sonra hayatını tekerlekli sandalyeye bağlı sürdüren, gördüğü fizik tedavi ve rehabilitasyon sayesinde ihtiyaçlarını kendisi karşılayabilen 66 yaşındaki Kocaman, yaklaşık 5 ay önce marketten dönerken bir otomobilin, akülü arabasına çarpması sonucu yaralandı.

Hastaneye kaldırılarak bir süre tedavi gören Kocaman, kazanın etkisiyle kendisine bakamayacak hale gelince Düsseldorf'taki bir bakımevine yerleştirildi.

aile-1.jpg

Hanife Kocaman'ın Türkiye'de yaşayan oğlu Rıfat Köse ise kendilerinden uzakta, bir bakımevinde yaşamını sürdürmesini istemediği annesinin ülkeye gönderilmesi için Türkiye'nin Düsseldorf Başkonsolosluğu ile iletişime geçerek yardım talebinde bulundu.

aile-2.jpg

Köse'nin bu talebi üzerine, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının Düsseldorf Ataşeliği de devreye girerek, Kocaman'ın Almanya'daki vasisi ile irtibat kurdu.


Artı49 HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT