Almanya'da aşısızlara özel yasaklar mı geliyor ?

Almanya'da aşısızlara özel yasaklar mı geliyor ?

Almanya'nın en az iki eyaletinde, aşı yaptırmayanların kapalı alanlara girmesinin yasaklanması gündemde.

Almanya'da bazı eyaletlerde, korona virüsü aşısı yaptırmayan kişilerin kapalı alanlardaki etkinliklere katılmasının tamamen yasaklanması gündemde. Plan, aşı yaptırarak salgının engellenmesine katkıda bulunan kişilere pozitif ayrımcılık yapılması temeline dayanıyor. 

Öneri ilk olarak, güneydeki Baden-Wuerttemberg eyaletinde gündeme geldi. Eyaletin toplum bakanlığı, aşısız yetişkinlerin restoran ve konserlere girmesinin tamamen yasaklanması ile temaslarının sınırlandırılmasını önerdi.

Eyalet başbakanı yardımcısı Thomas Strobl, dördüncü dalga nedeniyle artan vakaların yoğun bakımlara yansıması halinde harekete geçmeleri gerekeceğini söyleyerek, "Aşılılar dahil herkesi ortak şekilde sorumlu tutmak hatalı olacaktır. Aşısızlar ve aşılılar için farklı kurallar getirilecek olmasının sebebi bu" dedi. Komşu Bavyera eyaletinin sağlık bakanlığının da bu yöndeki önerileri desteklediği belirtildi. 


Gazete Duvar'da yer alan habere göre; Almanya'da şu federal hükümet restoranlar, hastaneler, huzurevleri, partiler veya spor salonları gibi iç mekanlarda yapılan etkinliklere katılım için aşı kartını, negatif test sonucunu veya yakın zamanda Covid geçirmiş olmayı zorunlu tutuyor.

26 Eylül'de genel seçimlere hazırlanan ülkede, öne çıkan başbakan adayları vaka sayılarının artmasına rağmen katı kapanma tedbirlerine geri dönmeyeceklerini açıkladı. 

Almanya'da son bir gün içinde 8 bin 416 yeni vaka saptandı, 12 ölüm gerçekleşti. Ülkedeki toplam vaka sayısı 3.9 milyon, ölü sayısı ise 92 bin 130. İki doz ile tamamen aşılananların nüfusa oranı ise yaklaşık yüzde 60. Federal hükümet, aşılanma oranlarını artırmak adına, 11 Ekim'den itibaren PCR testlerinin artık ücretsiz olarak yapılmayacağını da açıkladı.


Bununla birlikte dün başkent Berlin'de aşı kısıtlamaları dahil Covid-19 önlemlerine karşı çıkan bir grupla polis arasında çatışma yaşandı. 100'den fazla kişi geçici olarak gözaltına alındı. 

HABERE YORUM KAT