Almanya'da aşı olmayana yasak talebi

Almanya'da aşı olmayana yasak talebi

Rheinland Pfalz Eyaleti Hekimler Birliği Başkanı Dr. Peter Heinz, Almanya’da koronavirüs korona aşısı olmayanların özgürlüklerinin tamamen kısıtlanmasını istedi

“Aşı olmaya yanaşmayanlar toplum sağlığı için büyük tehdit unsuru. Aşı olanlarla olmayanlar aynı özgürlüklere sahip olamazlar. Aşı olmayanlar seyahate çıkmasın, maça yüzmeye gitmesin, devamlı maske taksın” dedi. Seyahate çıkmak için test yaptırmanın yeterli olamayacağını söyleyen Heinz, negatif sonuçlu testlerin tam koruma sağlamadığını, kısıtlamasız bir yaşam için acilen aşı olunması gerektiğini söyledi.

Devam eden aşı kampanyasıyla ilgili görüş belirten Hasta Kasalarına Bağlı Federal Hekimler Birliği Başkanı Andreas Gassen ise toplumun yüzde 90’ının aşılanmasının yanıltıcı bir hesaplama olacağı görüşünü paylaştı. Robert Koch Enstitüsü tarafından planlanan yüzde 85’lik hedefin de gerçekçi olmadığını ileri süren Gassen, “Yüzde 90 hesaplaması ulaşılması imkânsız bilim-kurgu türü bir düşünceden ibaret. İnsanların bir kısmı koronavirüse inanmadığı ve aşı olmaya yanaşmadığı için ancak yüzde 70’lik bir aşı oranı gerçekçi olabilir” dedi.

KAYNAK: HÜRRİYET-ALİ MERCİMEK

HABERE YORUM KAT