Almanya’da aşı merkezlerine saldırı

Almanya’da aşı merkezlerine saldırı

Almanya’da birçok federal eyalette aşı merkezlerine saldırılar yaşandı.Özellikle Saksonya ve Bavyera eyaletlerinde, çok sayıda aşı merkezlerine yönelik suç işlendi.

Koronavirüse karşı aşıların başlamasından bu yana Hamburg hariç, hemen hemen tüm federal eyaletlerde, özellikle Bavyera ve Saksonya’da aşı merkezlerine yönelik saldırılar veya aşı kampanyalarında kesintiler yaşandı. Eyalet polis teşkilatları ve sağlık sigorta şirketlerinin raporlarına göre, verilen zararların çoğu mülke verildi. Fakat Saksonya’da çok sayıda tehdit, fiziksel saldırı ve kundaklamalar raporlara kaydedildi.

Saldırılar sadece aşı merkezlerine yönelik değil. Raporlara göre, ülke genelinde en az 190 aşı karşıtı suç vakası var. Schleswig-Holstein’da aşı kampanyalarına karşı, okul personeline yönelik iki tehdit vakası yaşandı. Niebüll’deki bir okulda öğretmenlere yönelik tehdit ve Kiel yakınlarındaki bir ilkokuldaki okul yönetimine yönelik, Telegram sohbet grubunda cinayet tehditi raporlandı. 13-19 Eylül arasındaki ülke çapında aşılama haftasında, bazı federal eyaletlerde aşı kampanyalarında da kesintiler yaşandı. Bavyera ve Hessen’de okullarda aşı kampanyaları kesintiye uğradı. İçişleri Bakanlığı’na göre, Aralık 2020’den bu yana Bavyera’ da aşı karşıtı 56, Saksonya’da ise 54 suç işlendi.

Artı49 Haber Merkezi
Haber: Tuğba Ünal

HABERE YORUM KAT