Almanya’da araba piyasasında fiyatlar patlıyor!

Almanya’da araba piyasasında fiyatlar patlıyor!

Almanya'da araba fiyatları son yılların en büyük artışını yaşıyor. Allgemeiner Deutscher Automobil-Club otomobil piyasasının neredeyse çöküşe geçtiğini açıkladı.

Avrupa'nın en büyük otomobil birliği olan Allgemeiner Deutscher Automobil-Club (ADAC), Almanya'daki otomobil piyasasının kötü yönde ilerlediğini açıkladı. ADAC, üreticilerden yeni bir araba sipariş edenlerin 2024 yazına kadar ürünlerini teslim alamayacağını belirtti. Birlik, bunun nedeni, korona salgını ve 2022'de başlayan Ukrayna ve Rusya arasındaki savaş sonucu enerji maliyetlerindeki artış olarak görüldüğünü belirtti.

Öte yandan Almanya'da sıfır araba fiyatları önemli ölçüde arttı. 2022 yılın yeni araba alanlar ortalama 42 bin 790 Euro harcamak zorunda kaldı. Bu bir önceki yıla göre 5 bin Euro daha fazlaydı.

Bununla birlikte 2035'ten itibaren AB bölgesinde benzinli ve dizel otomobillere yasak geliyor. Buna göre yeni bütün otomobil ve hafif ticari araçların sıfır emisyonlu olması gerekiyor. Doğal olarak yeni dönemin arabaları, çok daha pahalı fiyatlara satılıyor.

İkinci el araç fiyatları da arttı

ADAC, 2022'de kullanılmış bir araba satın almanın önceki yıllara göre çok daha pahalı olduğunu duyurdu. İkinci el araba fiyatları 2022'de bi yıl öncesine göre yaklaşık yüzde 19 arttı. Bayi garantili ikinci el bir aracın ortalama fiyatı minimum olarak yakalık 7 bin Euro'ya denk geliyor. Almanya’da uzmanlar bu yüksek fiyatların ‘yeni normal’ olmasından korkuyor.

Artı49

HABERE YORUM KAT
1 Yorum