Almanya'da afetzedelere 30 milyar euro, Türkiye'de keyif çayı

Almanya'da afetzedelere 30 milyar euro, Türkiye'de keyif çayı

Almanya selden etkilenen vatandaşlarına 30 milyar euroluk yardım paketini görüşürken Türkiye'nin yangında zarar gören vatandaşları için adım atmaması tartışma konusu oldu.

Almanya'da merkezi hükümet ile eyaletler arasında sel mağdurlarına yapılacak yardım konusunda uzlaşma sağlandığı belirtildi. Buna göre, toplamda 30 milyar euroluk fon ayrılacak. Türkiye'de ise yaşanan yangınların üzerinden mağdur vatandaşlara yeni evleri için kredi verileceği açıklanmıştı. 

1.png

Öte yandan yangın bölgesine giden Cumhurbaşkanı Erdoğan vatandaşa çay dağıtmıştı. 

Almanya'da geçtiğimiz ay 180'den fazla kişinin ölümüne yol açan sel felaketinden etkilenenler için 30 milyar euroluk fon ayrılması bekleniyor. Reuters'a bilgi veren iki hükümet kaynağı, merkezi hükümet ile federal eyaletler arasında sel mağdurları için 30 milyar euroluk fon ayrılması konusunda uzlaşma sağlandığını söyledi.

Buna göre, 30 milyar euronun 28 milyarı federal hükümet ile eyalet bütçeleri arasında paylaşılacak. Geriye kalan 2 milyar euro ise otoban gibi altyapı projeleri için doğrudan Berlin tarafından sağlanacak.

Almanya'nın batısında ve güneyinde geçtiğimiz ay aniden bastıran yağmur sele yol açmış, 180'den fazla kişi ölmüştü. Federal hükümet, selin devam ettiği sırada vatandaşlara acil yardım için derhal ödenmek üzere 400 milyon euroluk paketi onaylamıştı.

HABERE YORUM KAT
1 Yorum