Almanya’da acenteler iklim koruma paketleri satacak

Almanya’da acenteler iklim koruma paketleri satacak

Almanya'daki seyahat acenteleri müşterilere yeni geliştirilen 'iklim koruma paketi' sunmaya başlayacak. İklim korumalı paket turlar CO2 emisyonunu telafi etmek ve çevresel projelere finansman sağlamak için araç olacak.

Almanya’da yayınlanan fvw Dergisi’ndeki habere göre, toplumda iklim değişikliğine ilişkin farkındalığın ve duyarlılığın artmasından dolayı Almanya seyahat sektörü de bu konuda yeni bir çabaya girişti.

Alman Seyahat Birliği Başkanı Norberet Fiebig, iklim değişikliğine karşı mücadele için sektöre çağrıda bulunmuş ve "Nötr İklim Tatilleri" sunmalarını önermişti.

QTA, Atmosfair ile anlaştı

Bu çağrıya geniş ölçekli yanıt Almanya'nın önde gelen acente zincirlerinden QTA'dan (Quality Travel Alliance) geldi. QTA, Çevresel tazminat organizasyonu Atmosfair ile iş birliğine gitti.

Üç katmanlı paketler

QTA üyesi 8 binden fazla seyahat acentesi, 2022'den başlayarak üç katmanlı ürün paketi sunacak. Müşteriler şehir gezilerini ifade eden S Paketi için 20 Avro, kısa mesafe tatili ifade eden M Paketi için 40 Avro ve uzak mesafe seyahatleri ifade eden L Paketi için 70 Avro ekstra para ödeyecek.

Müşteriler, direkt olarak Atmosfair'e ödeme yapmak yerine bu katkı seyahat acenteleri aracılığıyla da sağlayabilecek. Elde edilen gelirler, sivil toplum kuruluşlarının iklim değişikliğine karşı yürüttükleri projelerde kullanılacak.

KAYNAK: TURİZM GAZETESİ

HABERE YORUM KAT