Almanya'da 9 Euro'luk bilet kaosu

Almanya'da 9 Euro'luk bilet kaosu

Ülke genelinde geçerli olan toplu taşımada aylık 9 euroluk bilet uygulaması başlamasıyla Almanya genelinde kaos oluştu...

Aşırı kalabalık peronlar, kapalı hatlar, rotası değiştirilen trenler: Bagajlarındaki 9 euroluk biletle birçok Alman şu anda kısa tatiller için trene biniyor.

Cuma günü Berlin Merkez İstasyonu'nda kaotik sahneler oluştu.

Berlin ve Brandenburg: Cumartesi sabahı Stralsund ve Rostock'a giden bölgesel trenlere büyük bir akın vardı gecikmeler oldu. Çok sayıda yolcu yer bulamayıp koridorlarda bekledi. Rostock'a giden RE5 bölgesel treni aşırı kalabalık olduğu için bisikletli yolcular binemedi.

Berlin Merkez İstasyonu'nda, cuma öğleden sonra birkaç trenin yeri değiştirildi, yolcular 13 ve 14 numaralı kapalı peronlara giden merdivenlerin önünde kayboldu. Cumartesi sabahı Potsdam Merkez İstasyonu da yoğundu ve çok sayıda yolcu Berlin'e giden bölgesel eksprese bindi. Deutsche Bahn'a göre, özellikle turistik yerlere giden bölgesel trenler “beklendiği gibi çok talep görüyor”.

Bir demiryolu sözcüsü, "Yolcularımıza yolculuklarına başlamadan kısa bir süre önce yerel ulaşım birliklerinin bilgi medyaları veya DB Navigator aracılığıyla daha fazla bilgi edinmelerini öneriyoruz" dedi.

Saksonya: Leipzig'den Weimar'a giden bölgesel tren cumartesi sabahı tamamen kalabalıktı. Koridorlarda ve kapı alanlarında insanlar bagaj ve bisikletlerle dolup taşacaktı. Binmek isteyen yolcular tekrar raylara gönderildi. 


Aşağı Saksonya: Deutsche Bahn, Twitter'da "olağanüstü derecede yüksek yolcu sayısı" bildirdi. Yolculuk garanti edilemez ve yanınıza bisiklet almak mümkün değildir, dedi. Demiryolu şirketi Metronom da Twitter'da, yüksek yolcu sayısı nedeniyle Whit Pazartesi'ye kadar trenlere bisiklet alınamayacağını duyurdu.

Artı49
Fotoğraf: Unsplash

 

HABERE YORUM KAT