Almanya'da 2023'te fiyat artışları: Uçak biletleri Netflix, Coca-Cola...

Almanya'da 2023'te fiyat artışları: Uçak biletleri Netflix, Coca-Cola...

2023 yılında Almanya’daki tüketiciler için eğlence sektörü de dahil olmak üzere pek çok şey daha pahalı hale gelecek.

2023’te çoğu ürüne ve hizmete zam geleceği zaten belliydi. Fiyat artışlarından Coca-Cola gibi münferit ürünler, servis sağlayıcılar ve tabi ki tüketiciler de etkileniyor. 

Enerji fiyatları ve gıda maliyetleri 2023'te artmaya devam edecek

Enerji fiyatları muhtemelen önümüzdeki yıl da etkili bir şekilde artmaya devam edecek. Almanya’daki haber sitelerinin bildirisine göre, tüketiciler ayda 200 avronun üzerinde daha fazla ödeme yapabilir. İş doğal gaza geldiğinde, federal hükümet, başlangıçta planlandığı gibi sadece Mart'tan değil, Ocak'tan itibaren de bir gaz fiyat freni ile tüketicileri rahatlatmak istiyor.

Enerji krizi ve enflasyon nedeniyle gıda fiyatlarının 2023 yılında da artmaya devam etmesi bekleniyor. Müşteriler, gizli fiyat artışlarına özellikle dikkat etmelidir çünkü ürün fiyat artışları tüketiciler için her zaman belirgin olmayabilir. 

Ruhr24.de'nin haberine göre Coca-Cola, 2023'te içeceklerini daha da pahalı hale getirmek istiyor. Edeka buna direnmeye çalışıyor. Daha ilk çeyreğin başlarında, Coca-Cola perakendecilerle anlaşıp fiyatlarını yükseltmek istiyordu.

2023'te seyahat daha pahalı olacak

Seyahat daha pahalı hale gelecek. ADAC'ın bildirdiğine göre, “2022'ye göre yüzde 46'ya varan fiyat artışı” yaşanacak. Lufthansa ve İsviçre ile uçuşlar muhtemelen özellikle pahalı olacak. Karşılaştırma portalı Idealo'nun değerlendirmesine göre, düşük maliyetli havayolu Pegasus ile uçmak en ucuzu.

Alman Basın Ajansı'ndan (dpa) alınan bilgiye göre, Europapark giriş fiyatlarını yaklaşık yüzde beş oranında artırıyor. Europapark'ın çevrimiçi rezervasyon sistemine göre, Mart ayından itibaren standart bir günlük bilet en az 57,50 Euro'ya mal olacak. Bunun sebebi ise korona pandemisi ve yükselen enerji fiyatları nedeniyle daha az ziyaretçi gelmesi.

Netflix, hesap paylaşımına karşı önlem almak istiyor 

Film ve dizi izlemek de bazıları için, yani hesap paylaşımı yapanlar için daha pahalı hale geliyor. Şimdiye kadar, Netflix hesap paylaşımı yalnızca Latin Amerika ülkelerinde sınırlıydı. wa.de tarafından bildirildiği üzere, değişiklikler artık Alman Netflix kullanıcılarına da gelecek. 2023 baharından itibaren Orta Avrupa'daki piyasalar da daha sıkı kontrollere tabi olacak. Müşteriler daha sonra mevcut bir paylaşılan hesap profilinden bağımsız bir profile geçme veya "alt hesaplar" için bir ek ücret ödeme seçeneğine sahip olmalacaklar.

Vergiler Ocak'tan itibaren artacak: Sigara 2023’te daha pahalı olacak

Sigara içenler daha pahalı sigaralara alışmak zorunda kalacaklar. 1 Ocak 2023'te Almanya'da tütün vergisi artacak. Bununla birlikte, bir paket sigara yaklaşık 10 sent daha pahalı olacak.

2023'te sağlık sigortası primleri de artacak. Kötü olan şey, tüketicilerin doğrudan bilgilendirilmek zorunda olmamasıdır. Muhtemelen birkaç kişinin farkında olduğu ve genellikle sizi sık sık etkilemeyen, ancak yine de can sıkıcı olabilecek bir şey: 2023 Yıllık Vergi Yasası nedeniyle veraset Ocak ayından itibaren daha pahalı olacak. Önümüzdeki yılın başından itibaren gayrimenkul değerlemesinde yeni standartlar uygulanacak.

Artı49
Fotoğraf: Unsplash - freestocks

HABERE YORUM KAT