Almanya’da 2023 yılında hangi günler tatil yapılacak?

Almanya’da 2023 yılında hangi günler tatil yapılacak?

Yeni bir yılın başlamasıyla Almanya’da federal ve eyaletler düzeyindeki resmi ve dini bayram günleri merak ediliyor.

Almanya'nın resmi tatilleri arasında 2023 yılında yer alacak günler belli oldu. Federal tatillerin yanı sıra, bazı eyaletler kendi tatillerini de kutlayacaklar.

Almanya’da 2023 yılında hangi günler halk tatili olacak? İşte o tarihler...

1 Ocak PazarYılbaşı
7 Nisan CumaKutsal Cuma
10 Nisan PazartesiPaskalya
1 Mayıs Pazartesiİşçi Bayramı
18 Mayıs PerşembeYükleyiş Günü
29 Mayıs PazartesiPentekost
3 Ekim SalıAlman Birliği Günü
25-26 Aralık Pazartesi-SalıNoel

Yeni yılın ilk günü olan 1 Ocak, Almanya'da yılın ilk resmi tatili olarak kutlanacak. Epiphany (Batı Noel Bayramı) tatili, bazı eyaletlerde 6 Ocak'ta kutlanacak.

Paskalya tatili, Almanya'da Paskal Pazarı ve Paskal Pazartesi olarak kutlanacak. Bu yıl, Paskalya 10 Nisan tarihlerine denk geliyor.

1 Mayıs, İşçi Bayramı olarak kutlanacak. Bu tatil, Almanya'da yasal bir tatil olarak kabul edilir ve birçok işyeri kapalıdır.

Hristi Ascension Günü (Kutsal Yükseliş Günü), Mayıs ayının son haftasında Perşembe günü kutlanacak ve Pentecost, Mayıs ayının son haftası Pazar ve Pazartesi günleri kutlanacak.

Almanya'nın birleşmesi, 3 Ekim'de kutlanacak ve 31 Ekim'de Reformasyon Günü, bazı eyaletlerde tatil olarak kutlanacak.

Bazı eyaletlerde, 1 Kasım Tüm Azizler Günü tatili kutlanacak. Noel ve İkinci Noel Günü (26 Aralık), Almanya'da yılın son resmi tatilleri olarak kutlanacak.

Almanya'da federal tatiller, federal yasalar ve düzenlemelerle belirlenirken, eyalet tatilleri eyalet yönetimleri tarafından belirlenir.

HABERE YORUM KAT