Almanya'da 20 bin barajı yine aşıldı!

Almanya'da 20 bin barajı yine aşıldı!

Almanya’da Robert Koch Enstitüsü’nden yapılan açıklamaya göre, koronavirüs salgınında son 24 saate 20 bin 47 vaka tespit edildi

 Virüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı ise 306 olarak kaydedildi. Buna göre hükûmet tam kapanmaya gidilebileceği sinyalini verdi.

“TAM KAPANMA TALEBİ HER HÂLUKÂRDA DOĞRU”
 

Öte yandan hükûmetten salgının gidişatıyla ilglili açıklama yapılırken, Hükûmet Sözcüsü Yardımcısı Ulrike Demmer, “Yeni koronavirüs vakaları iyi bir veri tabanı oluşturmuyor fakat yoğun bakımdaki doluluk oranı net bir dilde konuşuyor. Bu yüzden kısa bir tam kapanma talebi her hâlukârda doğru. Ülke genelinde konuyla ilgili ortak bir karar vermek de aynı şekilde doğru olur.” ifadelerini kullandı.

“EYALETLER ORTAK BİR KARARA VARMALI”
 

Sağlık Bakanı Jens Spahn da önlemler noktasında eyaletlerin ortak bir karara varması gerektiği görüşünü savunurken, “Önemli olan bunun hangi yolla yapılacağı değil, önemli olan bunun başarılması.” diye konuştu. İmkânlar dahilinde özellikle haftalık insidans değerinin 100’ün üzerine çıkmaması noktasında eyaletler arasında birlik ve beraberliğe ihtiyaç duyulduğunun altını çizdi.

Kaynak: Camia Haber

HABERE YORUM KAT