Almanya’da 2 bin kişiye aşure dağıtıldı: “Farklılıklarımız neşeye dönüşebilir”

Almanya’da 2 bin kişiye aşure dağıtıldı: “Farklılıklarımız neşeye dönüşebilir”

DİTİB Köln Merkez Camisi Muharrem ayı dolayısıyla aşure etkinliği düzenledi. Genel Başkan Kazım Türkmen ve Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Dilek’in de hazır bulunduğu ikramda yaklaşık 2 bin kişiye aşure dağıtıldı.

Muharrem ayı Müslümanlar için dini, tarihi ve kültürel açıdan birçok mesaj barındıran önemli bir zaman dilimi olduğunu söyleyen Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) Genel Başkanı Kazım Türkmen, “Muharrem ayı güzel ve sevinçli olayların yaşandığı gibi üzüntülü olayların da yaşandığı bir aydır. Sevinç ile hüznü bir arada yaşadığımız bir günü idrak ediyoruz. Elbette Hz. Hüseyin’in Kerbela’da şehit edilmesi bugün için bizim hafızalarımızda, vicdanlarımızda en acı olayımızdır” dedi.

ditib-asure-ikrami-1.jpg

FARKLILIKLAR VE NEŞE

Farklılıkların bir araya gelip yeni bir tat, yeni bir lezzet oluşturduğunu hatırlatan Türkmen, Muharrem ayının bereket, huzur ve barış getirmesi dileğini şu sözlerle ifade etti: 

“Aşure aslında farklılıkların bir ayrışmaya değil aynı zamanda bir tada ve neşeye de dönüşeceğinin en güzel göstergelerinden bir tanesidir. O nedenle geleneksel aşuremizi burada ikram ediyoruz. Farklılıkların bir araya gelip yeni bir tat, yeni bir lezzet oluşturabileceğini insanlara göstermek istedik. 

ditib-asure-ikrami-3.jpg

Bugünden sonra Muharrem ayının ve aşure günlerinin insanlığın hep hayrına, sevincine vesile olmasını Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum. Kerbela gibi üzüntülü olayların İslam âlemini ve bütün insanlığı üzen olayların yaşanmamasını temenni ediyorum.” 

+49 – KÖLN

HABERE YORUM KAT