AK Partili vekilden Almanya'daki Türkçe yayın yapan basına 'Basın İlan Kurumu' müjdesi

AK Partili vekilden Almanya'daki Türkçe yayın yapan basına 'Basın İlan Kurumu' müjdesi

Almanya’nın Kuzey Ren Vestfalya (KRV) eyaletindeki Bottrop kentinde, “2. Avrupa Türk Medya Zirvesi” düzenlendi. Yurtdışındaki Türk medyasına Basın İlan Kurumu’nun ilan vermesi için harekete geçiliyor.

Avrupa Türk Basın Yayın ve Gazeteciler Birliğinin (ATGB) düzenlediği etkinliğe, Avrupa'nın çeşitli ülkelerinden basın mensuplarının yanı sıra, siyasetçiler ve çeşitli dernek temsilcileri katıldı.

AK Parti İstanbul Milletvekili Zafer Sırakaya, burada yaptığı konuşmada, Avrupa'daki Türk basınının medeniyetimizin, kültürümüzün ve dilimizin yaşatılması konusunda büyük bir görev üstlendiğini söyledi.

Sırakaya, “1961 iş göçü anlaşmasıyla başlayan süreçten bu güne kadar gelmiş olduğumuz sürece baktığımızda, yurt dışında yaşayan vatandaşlarımızın doğru haber almak noktasında fedakarca çalışan basınımızın öncelikle uçaklarla Avrupa'da gazete taşınan süreçten tüm baskısını Avrupa'ya taşımış bir sürece evirildiğini gözlemliyoruz. Daha sonra internet haberciliğinin, dijitalleşmenin de getirmiş olduğu kolaylıkla televizyon konusunda da faal ve aktif olduğunu görüyoruz.” dedi.

Avrupa'daki Türkler için yurt dışındaki Türk basınının çok önemli görev üstlendiğini belirten Sırakaya, “Vatandaşlarımız ana vatanıyla olan bağını sağlama noktasında çok belirgin bir görev üstlendiler. Vatandaşlarımızın doğru haber alması noktasında da yurt dışındaki Türk basınının yapmış olduğu çok önemli çalışmaların varlığını görüyoruz." diye konuştu.

İslam düşmanlığı, zenofobi, antisemitizm, dışlama ve ayrımcılığın yurt dışında yaşayan Türkler için bir tehdit olduğunu söyleyen Sırakaya, "Bununla birlikte belki en önemlisi olarak medya mensuplarımızın, medeniyetimizin, kültürümüzün ve dilimizin yaşatılması konusunda da çok belirgin bir görev üstlendiğini görüyoruz. Yaşamış olduğumuz ülkede entegrasyonun sağlanması için vatandaşlarımızın siyaseten de aktif olması konusunda da çok önemli görevler üstlenmiş olduğunu görmekteyiz.” ifadelerini kullandı.

Basın İlan Kurumu'nun yurt dışındaki basın kurumlarına ilan verebilmesi için salı günü önerge vereceklerini belirten Sırakaya, yurt dışındaki basının da Türkiye'dekiler gibi Basın İlan Kurumu'nun reklamlarından faydalanabileceğini belirtti.

Fotoğraf: Michal Czyz - Unsplash

HABERE YORUM KAT