Almanya ve Türkiye arasındaki uçak bilet fiyatlarında artış!

Almanya ve Türkiye arasındaki uçak bilet fiyatlarında artış!

Almanya ve Türkiye arasındaki seyahat kısıtlamaların esnetilmesiyle uçak bilet fiyatlarında artış gözlenmeye başlandı.

Almanya ve Türkiye arasındaki seyahat kısıtlamaların esnetilmesi ve Almanya’nın Türkiye’ye seyahat uyarısını 1 Temmuz itibari ile tamamen kaldırma planlarıyla beraber Almanya ve Türkiye arasındaki uçak bileti fiyatlarında artış gözlemlenir iken, yaşanan artışın daha da sürmesi bekleniyor.

Turizm Avrupa'da yer alan habere göre; Geçtiğimiz yıl kısıtlamalar nedeniyle memleketlerine gidemeyen gurbetçilerin bu sene aşı olarak veya seyahat kısıtlamalarının esnetilmesini fırsat bilerek yaz tatillerini Türkiye’de geçirmesi beklenirken, artan talep uçak bileti fiyatlarına yansımaya başladı. Planlandığı gibi 1 Temmuz’dan sonra Almanya’nın Türkiye’ye olan seyahat uyarısının kaldırılması halinde, talebin daha da artmasıyla beraber bilet fiyatları daha da yükselebilecek.

Türk Hava Yolları ve Lufthansa’nın ortak kuruluşu SunExpress yöneticisi Max Kownatzki, haftada 150 binden fazla rezervasyon almaya başladıklarını belirterek, bu dönem rezervasyonlarda yaşanan artışın salgın öncesinin aynı dönemini geri bıraktığını belirtmişti.

HABERE YORUM KAT