Almanya ve korona: Ölümler sürüyor, aşı 27 Aralık’ta

Almanya ve korona: Ölümler sürüyor, aşı 27 Aralık’ta

Almanya’da son 24 saatte 698 kişinin koronavirüs (Covid-19) nedeniyle hayatını kaybetmesi ile toplam can kaybı 24 bin 125’e yükseldi. Aşılamanın Noel sonrasında başlaması planlanıyor.

Koronavirüs (Covid-19) salgını dünya ve Almanya genelinde yayılmasını sürdürüyor. Covid-19 kaynaklı can kayıpları her geçen gün artıyor. Aşı operasyonları için ise gün sayılıyor. 

Robert Koch Enstitüsü, Almanya’da son 24 saatte 26 bin 923 yeni korona virüs vakasının tespit edildiğini, salgının başlangıcından bu yana toplam vaka sayısının 1 milyon 406 bin 161’e yükseldiğini açıkladı. 

Enstitü verilerine göre, koronavirüs nedeniyle son 24 saatte 698 kişinin hayatını kaybettiği Almanya’da hayatını kaybedenlerin toplam sayısı 24 bin 125’ye yükselirken, salgının başlangıcından bu yana 1 milyon 47 bin 600 kişinin ise iyileştiği kaydedildi. 

Almanya’da Covid-19 aktif vaka sayısının 334 bin 436 kişi olduğu belirtildi.

BIONTECH AŞISI 27 ARALIK’TA 

Öte yandan, Almanya’da koronavirüse (Covid-19) karşı aşılamaya 27 Aralık’ta başlanması planlanıyor. Berlin Eyaleti Sağlık Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Almanya Sağlık Bakanı Jens Spahn’ın, eyaletlerin sağlık bakanlarının yer aldığı Sağlık Bakanları Konferansı’nda Alman biyoteknoloji firması BioNTech’in geliştirdiği aşının, beklenen onayına ve dağıtımına ilişkin bilgi verdiği belirtildi.

Açıklamada, konferanstan çıkan sonuca göre “eyaletler için Covid-19’e karşı aşılama başlama tarihinin 27 Aralık olacağı”, aşılamaya öncelikle bakımevlerinden başlanmasının öngörüldüğü kaydedildi. Almanya’da aşının kullanımı için Avrupa İlaç Ajansının (EMA) onayı gerekiyor.

Ülke basınında EMA’nın, Türk bilim insanı Prof. Dr. Uğur Şahin ile eşi Dr. Özlem Türeci’nin kurucu ortağı oldukları BioNTech’in Amerikan ilaç şirketi Pfizer ile geliştirdiği Covid-19 aşısının onaylanıp onaylanmayacağına ilişkin kararı 21 Aralık pazartesi günü vereceği duyurulmuştu. 

Pfizer ve BioNTech, geliştirdikleri “BNT162b2” adlı aşıya ruhsat alabilmek için 30 Kasım’da EMA’ya başvurmuştu.

+ 49-BERLİN

FOTO: A.A.

HABERE YORUM KAT