Almanya ve Fransa’dan Türk SİHA’larını kullanan Ukrayna’ya tepki

Almanya ve Fransa’dan Türk SİHA’larını kullanan Ukrayna’ya tepki

Almanya ve Fransa, Ukrayna'nın Donbas'ta Türk yapımı SİHA kullanımına tepki gösterdi. Fransa endişe duyduklarını açıklarken, Almanya İHA kullanabilecek tek gücün AGİT olduğunu açıkladı.

Euronews’un aktardığına göre Fransa Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü, Ukrayna’da ağır silahların kullanılmaya başlandığını, bunun da ateşkesle birlikte iyileşmekte olan ortama zarar verebileceğini söyledi.

Bölgede çatışmaların yeniden artış göstermesinin kaygı verici olduğunu söyleyen Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü, “Minsk anlaşması kapsamında yasaklanan ağır silahların kullanılmasından, özellikle de Ukrayna ordusu tarafından da belirtildiği gibi, Bayraktar tipi SİHA’ların kullanılmasından endişe duyuyoruz” dedi.

Almanya Dışişleri sözcüsü de bölgede “gerilimi yatıştırma çağrısında bulunarak, Ukrayna’nın SİHA kullanımının Minsk Anlaşmasını ihlal ettiğini ifade etti. Ukrayna’nın Berlin Büyükelçisi, “bu uyarıyı kabul etmediklerini” ve “Ukrayna’nın kendini savunma hakkı olduğunu” ifade etti.

Kremlin de SİHA kullanımının ardından, “Kiev’e Türk SİHA’larının satılması Ukrayna’nın doğusundaki durumu kötüleştiriyor” açıklamasında bulunmuştu.

HABERE YORUM KAT