Almanya vatandaşlarının tadını kaçıracak haber! 6 milyon konut tadilata gitmek zorunda…

Almanya vatandaşlarının tadını kaçıracak haber! 6 milyon konut tadilata gitmek zorunda…

Almanya'da ev sahipleri ve kiracılar için kötü haberler gelmeye devam ediyor. Ülkedeki milyonlarca evin zorunlu tadilata gitmesi gerekiyor.

Avrupa Birliği (AB), enerji verimliliğini artırmak için milyonlarca eve zorunlu tadilat yapılmasını planlıyor. Bu karara göre Almanya'daki tüm konutların 2033 yılına kadar tasarruf sağlayacak enerji standartlarına ulaşması gerekiyor. AB, sera gazı emisyonlarını ilerleyen zamanlarda yüzde 55 oranında azaltmayı hedefliyor. 

Yeni düzenlemelere göre, 2026 yılına kadar büyük binaların (500 metrekareden fazla) en azından bir bölümü, 2030 yılına kadar ise tümü zorunlu olarak iyileştirilecek. Daha küçük binaların ise 2030 yılına kadar tamamı iyileştirilmesi gerekecek. Bu doğrultuda milyonlarca ev sahibi yakında pencerelerini değiştirecek, çatılarına güneş panelleri takacak ve cephelerini daha iyi yalıtacak.

Binaların zorunlu olarak iyileştirilmesi Almanya'da tepkiyle karşılandı. Almanya Kiracılar Birliği, zorunlu iyileştirmelerin çok pahalı olabileceği ve özellikle kiracıların kötü etkileneceği düşünülüyor. Bu değişikliklerin yaklaşık 15 bin Euro ve 100 bin Euro arasında bir maliyete neden olacağı düşünülüyor.

AB Komisyonu, binaların zorunlu olarak iyileştirilmesinin hedeflerine ulaşmasına yardımcı olacağını ve aynı zamanda binaların enerji faturalarını azaltarak tüketicilerin tasarruf etmesine yardımcı olacağını savunuyor.

Artı49

HABERE YORUM KAT