Almanya'da tartışma sürüyor: Okullar ne zaman açılacak?

Almanya'da tartışma sürüyor: Okullar ne zaman açılacak?

Almanya yürüttüğü aşı kampanyası ve getirilen kısıtlamalarla beraber, salgının yukarı yönlü eğilimini kesmeyi başardı. Gelinen aşamada okulların açılması tartışılıyor. Almanya Öğretmenler Birliği'nden konuyla ilgili 'ihtiyatlı' davranılması uyarısı geldi.

Almanya’da koronavirüs vaka sayılarındaki istikrarlı düşüş sonrasında pazartesi gününden itibaren okulların kademeli olarak açılması tartışılıyor.

Federal Aile Bakanı Franziska Giffey okulların açılmasından yana tavır koyarken, Almanya Öğretmenler Birliği okulların hemen açılmasını istemiyor. ARD televizyonu tarafından yapılan kamuoyu yoklamasında ise veliler okulların açılmasını onaylıyor.

Almanya Öğretmenler Birliği (DL), vaka sayılarındaki düşüşe rağmen okulların aceleci bir şekilde açılmasına karşı çıktı.

Almanya Öğretmenler Birliği (DL) Başkanı Heinz-Peter Meidinger, Funke medya grubuna yaptığı açıklamada mutasyonlu virüs varyasyonlarının okulların ciddî bir şekilde açılmasına karşı açık bir tehdit oluşturduğunu söyledi. Meidinger, “Okulların açılmasının kesinlikle gerekli olup olmadığı, iyice düşünülmeli ve kesinlikle ihtiyatlı davranılmalı.” dedi.

Almanya Eğitim Bakanları Konferansı dönem Başkanı Brandenburg Eyalet Eğitim Bakanı Britta Ernst (SPD) ise, okulların en kısa zamanda açılarak eğitime devam edilmesi görüşünde ısrarcı oldu. Bakan Ernst, okulların, çocukların sosyal etkileşimi ve ailelerin rahatlaması bakımından en önemli mekanlar olduğunu söyledi.

Kaynak: Camia

FOTO: A.A.

HABERE YORUM KAT