Almanya, Pfizer'ın koronavirüs ilacından 1 milyon kutu aldı

Almanya, Pfizer'ın koronavirüs ilacından 1 milyon kutu aldı

Almanya, ABD'li Pfizer şirketi tarafından geliştirilen "Paxlovid" adlı koronavirüs ilacından bir milyon kutu aldı. Almanya Sağlık Bakanı Lauterbach, ilacın ilk sevkiyatının ocakta beklendiğini kaydetti.

Almanya Sağlık Bakanı Karl Lauterbach, hükümetin Covid-19'a yakalanan ağır hastaların tedavisi için ABD'li Pfizer şirketi tarafından geliştirilen "Paxlovid" adlı ilaçtan bir milyon kutu aldığını bildirdi.

Lauterbach, Alman Haber Ajansı DPA'ya yaptığı açıklamada, hastaya erken dönemde verildiğinde Covid-19'un şiddetli seyrini önemli ölçüde hafiflettiği için ilacın son derece umut verici olduğunu ifade etti.

"Bununla yoğun bakımda çok sayıda ağır seyirleri engelleyebileceğimizi bekliyorum" ifadesini kullanan Lauterbach, ilacın ilk sevkiyatının ocakta beklendiğini kaydetti.

İLAÇ HAKKINDA

ABD Gıda ve İlaç İdaresi (FDA), bu ilaç için 22 Aralık'ta acil kullanım onayı verildiğini açıklamıştı.

İlacın güvenli olduğu, hastaneye yatışları ve ölümleri azaltmada önemli bir araç olacağı ifade edilen açıklamada, "Paxlovid" adıyla reçeteyle satışa sunulacak ilacın 12 yaş üstü yüksek riskli hastaların tedavisinde kullanılacağı belirtilmişti.

Ağızdan alınan ilacın Kovid-19 teşhisi konulduktan hemen sonra ve semptomların görülmeye başladığı ilk 5 günde alınması gerekecek.

Avrupa Birliğinin (AB) ilaç düzenleyicisi Avrupa İlaç Ajansından (EMA) 16 Aralık'ta yapılan açıklamada da "Paxlovid" adlı ilacın AB'de kullanımının henüz resmen onaylanmadığı ancak yetişkinlerin Kovid-19 tedavisinde kullanılabileceği kaydedilmişti.

KAYNAK: BİRGÜN

HABERE YORUM KAT