Almanya Olimpik Milli Futbol Takımı ırkçı taciz iddiaları sonrası sahayı terk etti

Almanya Olimpik Milli Futbol Takımı ırkçı taciz iddiaları sonrası sahayı terk etti

Almanya Olimpik Milli Futbol takımı Tokyo oyunları öncesi yapılan hazırlık maçı esnasında rakip takım tarafından gelen ırkçı iddiaların ardından sahayı terketti.

Honduras'la yapılan hazırlık maçı sırasında defans oyuncusu Jordan Torunarigha'nın defalarca ırkçı sözlere maruz kaldığını söylemesinin ardından teknik direktörün yönlendirmesi ile oyuncular maçın bitimine 5 dakika kala yedek kulübesine yöneldi.

Euronews'te yer alan habere göre; Teknik Direktör Stefan Kuntz "Oyuncularımızdan biri ırkçı tacize maruz kalırsa, oyuna devam etmek gibi bir seçeneğimiz olamaz" ifadelerini kullandı.
Torunarigha'nın takımı Hertha Berlin de oyunu bırakmanın yerinde bir karar olacağını açıkladı.

Durumun sakinleşmesinden sonra Honduraslı oyuncuların yedek kulübesine gelerek özür dilediğini belirten Kuntz meselenin orada kapandığını vurguladı.

Honduras Futbol Federasyonu da olayın bir yanlış anlaşılmadan kaynaklandığını açıkladı. Alman takımın kaptanı Maximilian Arnold konuyu daha ileriye taşımayı tartıştıklarını fakat Torunarigha'nın da talebi üzerine konuyu orada kapattıklarını ifade etti.

Japonya'nın Wakayama şehrinde oynanan maç perşembe günü Yokohama'da Brezilya ile oynanacak karşılaşma öncesi son hazırlık maçıydı.

HABERE YORUM KAT