Almanya o Türk'ü konuşuyor!

Almanya o Türk'ü konuşuyor!

Almanya’da, küçük bir kasabadaki evinin balkonundan uzay fotoğrafları çeken Mehmet Ergün, NASA tarafından onurlandırıldı. Ergün’ün, uzay istasyonunun Güneş'in önünden geçerken çektiği kare haftanın fotoğrafı seçildi.

Almanya’da, Rheinland Pfalz eyaletindeki Traisen'de yaşayan Mehmet Ergün'ün çektiği “güneşin önünden geçen uzay istasyonu” fotoğrafı, ABD Uzay Ajansı NASA tarafından “haftanın fotoğrafı” seçildi.

Sözcü'den Ali Gülen'in haberine göre; 600 kişilik, sessiz ve çok şehir ışığı kirliliği olmayan bir kasabada yaşayan Mehmet Ergün, yıllardır balkonundan samanyolu, güneş, gezegenler, uydular ve her türlü uzay fotoğrafları çekiyor.

İlk teleskobunun 40 Euro'luk ve çok kötü olduğunu belirten Ergün, şimdi daha profesyoneli ile uzayı izliyor, fotoğraflar çekiyor.

 

 

Kendi sitesinde bunları yayınlayan Ergün ayrıca, uzay fotoğrafları ile takvim de yapıyor. Birçok sponsoru bulunan Ergün, uzay fotoğrafçılığının çok hassas bir iş olduğunu belirtiyor.

 

 

NASA tarafından bu şekilde onurlandırılan Ergün, Alman medyasında da gündeme oturdu. Bild Gazetesi, Ergün'ün bu başarısına geniş yer verdi. Ergün'ün kendi adına açtığı portalında bu fotoğrafların bir kısmını bulmak mümkün.

Bu tür fotoğrafları büyük şehirlerde çekmenin zor olduğunu belirten Ergün, ayrıca cep telefonu ile yıldızları fotoğraflamanın formulünü de anlattı.

Kesinlikle bir titreşim olmaması gerektiğini, cep telefonunun o tür fotoğraflarda otomatik odaklanma yapamadığını belirten Ergün, “Telefonunuzu ideal olarak 30 saniye sonra fotoğraf çekecek şekilde ayarlayıp sabit bir yere yerleştirin. Kamerayı ise sesli komutla tetikleyin. Samanyolu’nu bu şekilde fotoğraflayabilirsiniz” açıklamasını yaptı.

 

HABERE YORUM KAT