Almanya Milli Takımı'nın yıldızı Kroos'tan Mesut Özil açıklaması

Almanya Milli Takımı'nın yıldızı Kroos'tan Mesut Özil açıklaması

Almanya'nın ünlü orta saha oyuncularından Toni Kroos, Fenerbahçeli Mesut Özil'e yönelik eleştirilerinden dolayı Nazi damgası yediğini ifade etti

Mesut, 2018 Dünya Kupası'nın ardından, Türk kökeni nedeniyle ırkçılığa maruz kaldığını söyleyerek Almanya Milli Takımı formasını bir daha giymemeye karar vermişti.

O dönem Mesut'un daha iyi bir vedayı hak ettiğini söyleyen ama 32 yaşındaki futbolcunun milli takımı bırakma şeklinin şık olmadığını ifade eden Kroos, Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier'le gerçekleştirdiği Instagram sohbetinde "2018 Dünya Kupası'nın ardından Mesut Özil'in milli takımı bırakmasını ve bırakma şeklini beğenmediğimi söyledim. Sonrasında birçok insan için bir anda Nazi oldum. Sarışın, mavi gözler... Birçok insan için bu profile uyuyor. Bunun üstesinden geldim. Herkes sahte bir profilin arkasına sığınıp başka insanlara hakaret edebiliyor." şeklinde konuştu.

Almanya Milli Takımı ile 92 maça çıkan ve 2014'te dünya şampiyonluğu yaşayan Mesut Özil, emeklilik kararını açıklarken DFB'yi (Almanya Futbol Federasyonu) ve başkanı Reinhard Grindel'i eleştirmiş, "Grindel ve destekçilerinin gözünde kazandığımızda Alman oluyorum, kaybettiğimizde ise göçmen." demişti.

Toni Kroos ise bunun ardından Bild'e "Mesut daha iyi bir vedayı hak etmişti ama takımı bırakma şekli şık değil. Açıklamasında haklı olduğu yerler var ama bunlar, daha büyük orandaki saçmalıklar tarafından gölgeleniyor. Bence çok iyi biliyor ki DFB'de ve Almanya Milli Takımı'nda ırkçılık yok." açıklamasını yapmıştı.

KAYNAK: SAHADAN

HABERE YORUM KAT