Almanya maymun çiçeği virüsü için 40 bin doz aşı aldı

Almanya maymun çiçeği virüsü için 40 bin doz aşı aldı

Almanya, dünyada hızla yayılmaya başlayan maymun çiçeği virüsüne karşı önlem almak için 40 bin doz çiçek hastalığı aşısı sipariş etti.

Almanya Sağlık Bakanı Karl Lauterbach, Robert Koch Enstitüsü (RKI) Başkanı Lothar Wieler ile düzenlediği basın toplantısında, maymun çiçeği virüsüne karşı önlem almak amacıyla  Bavarian Nordic şirketine ait 40 bin doz çiçek hastalığı aşısı sipariş ettiklerini açıkladı.

Lauterbach, virüsü kapan kişiler için 21 günlük karantinanın şimdilik yeterli olacağını söyledi. Sağlık Bakanı, “Enfeksiyonlar daha da yayılırsa, bu noktada henüz tavsiye edilmeyen ancak gerekli olabilecek aşılar için hazırlıklı olmak isteyeceğiz” diye konuştu.

Hastalığın kontrol altına alınabileceğini ve yeni bir pandemiye dönüşmeyeceğini belirten bakan, erken müdahalenin patojenin toplumlara yerleşmesini engelleyebileceğini ifade etti. Basın toplantısında söz alan RKI Başkanı Lothar Wieler ise, ülkede şu ana kadar 5 maymun çiçeği vakasının tespit edildiğini ve tüm hastaların erkek olduğunu belirtti.

Fotoğraf: Mufid Majnun - Unsplash

HABERE YORUM KAT