Almanya, İsrail’e karşı yaptırımları desteklemeyecek
CDU/CSU Meclis Grup Başkanı Jens Spahn, Avrupa’da İsrail’e karşı uygulanması tartışılan yaptırımlara ilişkin net bir tavır ortaya koydu.
Spahn, Almanya’nın İsrail’e yönelik genel ve kapsayıcı yaptırımları desteklemeyeceğini açıkladı.
Alman Federal Meclisi’nde Filistin bayrağı açıldı
Almanya Filistin'i tanımamaya kararlı
“İsrail devleti hedef alınamaz”
Spahn, yaptığı açıklamada, “Bir devleti toptan nasıl yaptırıma tabi tutabilirsiniz? Bu durumda Yahudilere karşı ürün boykotu gibi uygulamalara mı gideceğiz?” diyerek bu tür yaptırımların hem siyasi hem de etik açıdan kabul edilemez olduğunu savundu.
Almanya ile İsrail arasındaki ilişkilerin tarihİ ve stratejik önemine dikkat çeken Spahn, iki ülke arasındaki iş birliğinin, özellikle savunma sanayi ve ticaret alanlarında, güçlü olduğunu ve bunun tek taraflı yaptırımlarla zedelenmemesi gerektiğini söyledi.
Almanya'da Yahudilere giriş yasağı tabelası tartışma yarattı
Şansöyle Merz gözyaşlarını tutamadı: Almanya’da antisemitizme karşı savaş açıyorum
Avrupa’da yaptırım baskısı artıyor
Spahn’ın bu çıkışı, Avrupa Birliği içerisinde İsrail’e yönelik olası yaptırımların tartışıldığı bir döneme denk geliyor.
Almanya’nın bu konudaki duruşu, AB içerisindeki siyasi dengeler açısından da belirleyici olabilir.
ARTI49