Almanya ilk tahliye uçuşunu gerçekleştirdi

Almanya ilk tahliye uçuşunu gerçekleştirdi

Almanya hava kuvvetlerine ait bir nakliye uçağı, bir grup insanı Kabil'den Özbekistan'ın başkenti Taşkent'e götürdü. Almanya Savunma Bakanlığı bu tahliyelerin devam edeceğini bildirdi.

Alman ordusu, Taliban'ın Afganistan'da kontrolü eline geçirmesinin ardından ilk tahliye operasyonunu başarı ile gerçekleştirdi. Almanya Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Pazartesi gecesi, Alman hava kuvvetlerine ait Airbus A400M tipi bir nakliye uçağına alınan bir grup insanın, Afganistan'ın başkenti Kabil'den Özbekistan'ın başkenti Taşkent'e götürüldüğü bildirildi.

Söz konusu uçuş, Kabil Havalimanı pistinin ülkeden kaçmak isteyenler tarafından işgal edilmesi ve bu kişilerin Amerikan askerleri tarafından pistten uzaklaştırılmasının beklenmesi nedeniyle birkaç saat gecikme ile yapılabildi.

Alman Savunma Bakanlığı'nın açıklamasında kaç kişinin tahliye edildiğine dair bir bilgi paylaşımında bulunulmadı. Bakanlık öte yandan bir grup Alman askerinin, yeni tahliye uçuşlarını hazırlamak için Kabil'de kaldığını duyurdu. Hava kuvvetlerinin Kabil ile Taşkent arasında bir hava köprüsü oluşturmaya çalıştığı Almanya, Özbekistan'a götürülen Almanlarla Afganları, buradan Almanya'ya getirmeyi planlıyor.

Çok sayıda Batı ülkesinin vatandaşlarını Afganistan'dan çıkarmak için yoğun bir çaba sarfettiği Kabil Uluslararası Hamid Karzai Havalimanı'nda güvenliğin sağlanması için, Amerika Birleşik Devletleri (ABD) tarafından 6 bin asker gönderildi.

HABERE YORUM KAT