Almanya için çalışan 31 Afgan kadından Merkel'e mektup!

Almanya için çalışan 31 Afgan kadından Merkel'e mektup!

Yılladır Afganistan’daki Alman üslerindeki askerlere yardım eden Afgan yerel yardımcıları, özellikle kadınlar, Taliban’ın yönetiminden korkuyor. 31 Afgan kadın dramatik bir mektupla, Şansölye’den yardım istedi.

Alman Uluslararası İşbirliği Derneği(GIZ) için çalışan kadınlar, aile üyeleri ile birlikte Almanya’ya gidiş için veto yedi. Yalnızca yerel personel ve ailesi için kurtarılma hakkı verildi.

Afgan kadınları çaresiz: "Evli olmasak ve çocuğumuz olmasa da, bazılarımız ailemizin geçimini sağlamak zorunda. Mevcut kurallar çerçevesinde burada kalırsak bizim hayatımızı, kaçarsakta ailelerimizin hayatı tehlikeye atılacak."

Bazı Afgan kadınları bu durumla ilgili bazı açıklamalarda bulundu. Örneğin; annesi ve yeğeniyle birlikte yaşayan bir kadın; “ Oğlum yerine koyduğum yeğenim, benimle yaşamakta. Onu burada nasıl bırakabilirim? Bensiz hayatını nasıl idame eder!”

Bir başka Afganlı kadın ise şunları söylüyor: “Babam işsiz, annem ev hanımı. Üç küçük kardeşim okula gidiyor. Eğer Almanya’ya ailem olmadan gidersem bu hem benim hem de ailem için oldukça tehlikeli bir durum olacak.”

Hafta sonu, cesur Afgan kadınları Taliban’ın yönetimini protesto etti ve kadın hakları için gösteri yaptı. Yaptıkları eylemden dolayı Taliban tarafından şiddete maruz kalıp, aynı zamanda göz yaşartıcı gazla topluluk dağıtılmaya çalışıldı.

31 Afgan kadın Merkel'e yazmaya devam ediyor: “Daha barışçıl, refah bir Afganistan için aramızdaki bağları kuvvetlendirmek ve güçlendirmek umuduyla, 10 yıldan fazla bir süredir Alman hükümetiyle yan yana çalıştık. Çalışmalarımızın artık sonuç vermesini bekliyoruz.”

Almanya, Afganlara şöyle bir seçenek sunuyor: “Talibansız bir yaşam sürdürmek için ya sevdiklerini geride bırakıp Almanya’ya gelecekler ya da Afganistan’da, Taliban’ın baskı ve korkusuyla hayatlarını sürdürmeye devam edecekler."

Afganlı kadınlar ise bu seçeneğe şöyle bir soruyla karşılık verdi: “Hayatlarımız ve ailelerimiz arasında nasıl seçim yapabiliriz? Sayın Şansölye ve değerli bakanlar; siz böyle bir kararı vermek zorunda kalsaydınız ve sonuçlarına katlansaydınız ne yapardınız?"

Mektup, Şansölye'ye ek olarak, üç Alman bakana da hitap ediyor: Dışişleri Bakanı Heiko Maas , İçişleri Bakanı Horst Seehofer ve Kalkınma Bakanı Gerd Müller.

Afgan Kadınlar acilen Afgan yerel personelin Almanya’ya giriş kurallarında değişiklik talep ediyor: “Lütfen bize, ailelerimizle Almanya'da bir hayat kurma şansı verin. Sizi hayal kırıklığına uğratmayacağız."

5w756qhighc0-bild.jpg

5w756qhighc0-bild-1.jpgArtı49 Haber Merkezi

 

HABERE YORUM KAT