Almanya hükümetinden salgından etkilenen kültür sektörüne 2,5 milyar Euro yardım

Almanya hükümetinden salgından etkilenen kültür sektörüne 2,5 milyar Euro yardım

Almanya hükümeti salgın sebebiyle sıkıntı yaşayan kültür sektörüne 2,5 milyar Euro tutarındaki destek paketini onayladı.

Euronews'in haberine göre; Almanya hükümeti salgın süresince sıkıntı yaşayan kültür sektörüne 2,5 milyar Euro destek paketini onayladı. Salgın yüzünden, belirli sayıda seyircinin alınacağı etkinliklerde, boş kalan koltukları parası, hükümetin oluşturacağı bu özel fondan ödenecek. Yardımlar, 1 Temmuz’dan itibaren ödenecek.

Yine iki binden fazla seyircinin katılması beklenen kültürel etkinliklerde iptal sigortası yine bu fondan ödenecek.

Alman ekonomisinin, Covid-19 salgınının neden olduğu sağlık ve ekonomi krizi sonucu 300 milyar Euro zarar gördüğü tahmini yapılıyor.

Alman ekonomisi, salgının yayılmasını önlemek amacıyla uygulanan daha katı ve uzun kısıtlamaların özel tüketimi yavaşlatması nedeniyle bu yılın ilk çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre yüzde 1,7'lik küçülme kaydetmişti.

Analistler, Alman ekonomisinin ilkbahardan sonra büyümeye geri dönmesini bekliyor. Alman hükümeti, GSYH'nin bu yıl yüzde 3,5 genişleyeceğini tahmin ediyor.

Salgının neden olduğu sağlık ve ekonomi krizi sonucu 2020'de yüzde 4,9 küçülen Alman ekonomisi, 10 yıldır devam eden büyüme trendine son vermişti.

HABERE YORUM KAT