Almanya genelinde hava sıcaklıkları artıyor

Almanya genelinde hava sıcaklıkları artıyor

Alman Hava Servisi'nden (DWD) alınan rapora göre, Almanya’nın büyük kesiminde hafta ortasıyla beraber sıcaklıkların artması bekleniyor.

Alman Hava Servisi'nden (DWD) meteorolog Simon Trippler, “Yüksek hava dalgası Iosif, önümüzdeki günlerde Kuzey Almanya’yı etkileyecek yeni bir sıcak hava dalgası başlamasını sağlayacak” dedi. Trippler ayrıca şu açıklamada bulundu: “Cuma gününe doğru, Pazar günü sıcaklıklar başlamadan önce Güney’de hava biraz soğuyacak.”

İlk olarak, Orta Avrupa’da Salı ve Çarşamba günleri sıcaklıklar yükselecek ve güneyden Almanya’ya giderek daha fazla sıcak hava gelecek.  DWD'ye göre maksimum değerlerin 25 derece veya daha fazla olduğu yaz günleri beklenebilir. Salı günü batıda en yüksek değerlerin 30 derece ve üzerinde olduğu sıcak günler bekleniyor. Trippler, bazı bölgelerde yerel olarak 35 derecenin bile görülebileceğini söyledi.

Salı günü haça durumu parçalı bulutlu ve güneşli olacak.  Tahminlere göre, kuzeybatıda yer yer ve zaman zaman bulutlu olacak, ancak yağmur beklenmiyor. Çarşamba günü ise Kuzey’de hava parçalı bulutlu ve yer yer yağış bekleniyor. Cuma gününden itibaren Kuzey2de değerler 18 ila 24 dereceyi, güneyde ise 25 ila 30 dereceyi bulabilir.

Avrupa’da da sıcaklıklar artıyor

DWD’ye göre sıcaklık Orta Avrupa’da yeni bir zirve görecek. Ancak ne zamana kadar havaların sıcak olacağı henüz belli değil. Güney Avrupa'da da hava şimdilik sıcak kalacak. Meteorolog Andreas Friedrich, "Bu hafta sıcak nokta Güney İspanya" dedi. İber Yarımadasında ise sıcaklıklar önümüzdeki birkaç gün içinde 45 dereceye kadar ulaşacak. Daha serin hava istiyorsanız, İskandinavya'nın veya Büyük Britanya'nın kuzeyini öneririz. Tahminlere göre İskoçya'da 16 ile 19 derece arası sıcaklık bekleniyor.

Fotoğraf: Jarosław Kwoczała - Unsplash

HABERE YORUM KAT