Almanya Federal Maliye Bakanlığı'ndan bütçe açığını kapatmak için yeni hamle

Almanya Federal Maliye Bakanlığı'ndan bütçe açığını kapatmak için yeni hamle

Almanya Federal Maliye Bakanlığı, bütçe açığını kapatmak için gelecek yıl borçlanma miktarını 100 milyar euroya çıkarmayı planlıyor.

Mart ayında açıklanan borçlanma planına göre 81.5 milyar euro kredi alınması öngörülüyordu, ancak bu borçlanmayla bazı alanlardaki açığın kapatılmasının mümkün olmadığı ifade edildi.

Yeni borçlanmayla ilgili düzenleme haftaya kabinede ele alınacak. İlave borçlanmanın iklim koruma düzenlemeleri, salgına bağlı ortaya çıkan ek masraflar ve bakım sigortasındaki açıkla ilgili olarak değerlendirileceği belirtildi. Maliye Bakanı Olaf Scholz’un, şimdiye kadar eldeki bütçe planlamasıyla harcamaları yapmayı tercih ettiği ve ek borçlanmayı durdurduğu kaydedildi. Federal hükümetin ilave borçlanmasının gerekli olup olmadığı da tartışılmaya başlandı. Geçen yıl da Maliye Bakanlığı’nın ihtiyaçtan fazla borçlandığına dikkat çekildi. Ancak koronavirüs nedeniyle vergi gelirlerinin kesin hesaplanmasının yapılamadığı belirtildi. Yine de uzmanlar ekonomik büyüme tahminlerine göre 2022 yılındaki gelirlerin daha da artabileceğini belirtiyor.

KAYNAK: HÜRRİYET AVRUPA

HABERE YORUM KAT