Almanya Ekonomi Bakanı Altmaier'den korona yardımlarıyla ilgili açıklama

Almanya Ekonomi Bakanı Altmaier'den korona yardımlarıyla ilgili açıklama

Federal Ekonomi Bakanı Peter Altmaier, ekonomik yardımın sıkıntıda olan sektörlerde daha da genişletileceğini duyurdu.

CDU'lu siyasi Peter Altmaier, korona krizindeki gelişmeyle ilgili olarak “Gelişmeleri çok yakından izliyoruz ve Ekonomi Bakanı olarak, ağustos sonunda bu yardımı yetkililere zamanında ulaştırmak için elimden geleni yapacağım" açıklamasında bulundu.

Altmaier, Maliye Bakanı Olaf Scholz'a  yönelik yaptığı konuşmada, uzatma için elbette bakanlıktaki meslektaşlarının onayına ihtiyacı olduğunu söyledi. ''Önümüzdeki birkaç ay içinde yardıma ihtiyacı olanlara bu yardımı sağlayabileceğimiz konusunda çok iyimserim” ifadelerini kullandı.

Bazı endüstrilerin hala yardıma ihtiyacı var

Altmaier, kapanışlar nedeniyle kültürel ve yaratıcı endüstrilerin zor durumuna değindi. ''Sektörün bazı bölümlerinde satışlarda çarpıcı bir düşüş görüldü.Ekonomi yeniden canlanıyor ancak bazı endüstrilerin hala yardıma ihtiyacı var'' açıklamasında bulundu.

CDU'lu politikacı, enfeksiyon sayısının azlığı ve aşılamadaki ilerleme nedeniyle, "Artık yeniden yavaş yavaş nefes alıyoruz, son birkaç ayda birlikte çok şey başarıldı ancak tehdit henüz sona ermiş değil.'' ifadelerini kullandı.

Artı49 Haber Merkezi

 

HABERE YORUM KAT