Almanya deprem dolayısıyla daha fazla mülteci kabul edebilir mi?

Almanya deprem dolayısıyla daha fazla mülteci kabul edebilir mi?

Almanya için Türkiye ve Suriye’de gerçekleşen yıkıcı depremler ne anlama geliyor?

Türkiye ve Suriye'deki depremler birçok şehri harap etti ve orada yaşayan insanlara dayanılmaz acılar yaşattı. Şu an açıklanan verilere göre, yaklaşık 28000’den fazla insan öldü. Muhtemelen bu sayı daha da artmaya devam edecek. Hayatta kalan insanların çoğunun geride hiçbir şeyi kalmadı. 

Türkiye ve Suriye'deki depremler koca şehirleri harap etti ve sınır bölgesindeki insanlara inanılmaz acılar yaşattı.

Alman basınında yer alan habere göre; İçişleri Bakanı Nancy Faeser, Almanya'da yaşayan Türklerin ve Suriyelilerin kriz bölgesindeki akrabalarını herhangi bir bürokrasi olmadan Almanya'ya getirebileceklerini duyurdu.

Soru: Almanya gerçekten daha fazla mülteci kabul edebilir mi?

Yıllardan beri pek çok insan Almanya’ya kaçak yollardan kaçıyor. Federal Göç ve Mülteciler Dairesi, çoğu Suriye, Afganistan ve Türkiye'den olmak üzere, yalnızca Ocak ayında 29.072 ilk sığınma başvurusu saydı.

Almanların yüzde 66'sı, depremden sonra Suriye ve Türkiye'den Almanya'ya kaçan insanların sayısının artmaya devam etmesini bekliyor.

Ayrıca şu anda Almanya'da 1.164.200 Ukraynalı var. Ruslar tarafından büyük bir saldırı tehdidi göz önüne alındığında, sayıları yeniden keskin bir şekilde artabilir.

INSA anketine göre, Almanların yüzde 63'ü Almanya'daki şehirlerin ve belediyelerin artık daha fazla insanı kabul etme kapasitesine sahip olmadığına inanıyor. Şehirler ve belediyeler bunu böyle görüyor. Yaşam alanı kıt olmasına rağmen insanları barındırmak, öğretmen açığı olmasına rağmen okul sınıflarını artırmak, eğitimci olmamasına rağmen daha fazla kreş oluşturmak, kasa dar olmasına rağmen daha fazla entegrasyon kursu açmak zorundalar.

 

HABERE YORUM KAT