Almanya bu sefer Türk ürününü geri çağırdı

Almanya bu sefer Türk ürününü geri çağırdı

Tüketici Koruma ve Gıda Güvenliği Dairesi bu sefer Türk gıda ürünü “Tahin Helvasının” geri toplatılması konusunda uyarı yayınladı.

Federal Büro, Baden-Württemberg, Berlin, Bremen, Hamburg, Hesse, Mecklenburg-Batı Pomeranya, Aşağı Saksonya, Kuzey Ren-Vestfalya ve Schleswig-Holstein federal eyaletlerindeki yetkilileri satışı yapılan tahin helvalarını geri toplatmaya çağırdı.

Geri toplatılan helvanın içindeki şekerde Salmonella serogrup C bulundu. Salmonella bakterisi insan bünyesinde; halsizlik, ishal, kusma ve ateş gibi ciddi semptomlar gösterebilir.

Tüketimden sonraki kuluçka süresi genellikle 48 saattir, nadiren 3 güne kadar çıkar. Bu semptomlar küçük çocuklarda, bağışıklığı zayıf kişilerde ve yaşlı kişilerde artabilir. Geri toplatılan ürün hakkında ayrıntılı bilgiler şu şekilde:

Ürün: Plastik kapaklı kasede Tahin Helva

Paketleme birimi: 300 g

Raf ömrü: 11/2023

Parti tanımlama: L04M21

İthalatçı: WBZ Nord GmbH

Üretici: Türk Gıda Kodeksine Uygun

Belirtilen parti numarasına sahip ürünlerin tüketilmesi kesinlikle önerilmiyor. Tüketimden sonra ishal, kusma ve ateş gibi belirtiler ortaya çıkarsa derhal aile doktorunuza başvurunuz.

Ürünle ilgili web sitesi, satışı gerçekleşen helvaların ilgili satış noktalarına iade edilmesini öneriyor.

Artı49 - Tuğba Ünal                                                                              Fotoğraf: Markus Spiske - Unsplash

HABERE YORUM KAT