Almanya bu olayla çalkalanıyor! 39 yaşındaki hemşire...

Almanya bu olayla çalkalanıyor! 39 yaşındaki hemşire...

Almanya’da yaklaşık 8 bin 600 hastaya koronavirüs aşısı yerine tuzlu su enjekte eden sahte hemşire için mahkemeden çıkan karar tartışmalara yol açtı. Olay dünya basınında da gündem oldu.

39 yaşındaki hemşire Antje T.’nin yaptıkları Almanya'ı karıştırdı. Antje T, Almanya'daki bir aşı merkezinde binlerce yaşlı hastaya BioNTech Pfizer aşısı yerine tuzlu su solüsyonu enjekte etti.

 

Olayın açığa çıkmasının ardından görevinden ihraç edilen Antje T. tutuklandı. Antje T., 2022’deki duruşmada 15 adet kasıtlı suçtan yargılanmaya başlarken, bunlardan dokuzu delil olmadığı için davadan düşürüldü.

Koronavirüs aşısı yerine insanlara tuzlu su enjekte eden hemşireye altı ay denetimli serbestlik cezası verildi. Karara büyük tepki gösteren kamuoyu, davanın yeniden gözden geçirilmesi çağrısında bulundu.

Antje T, 5 Mart ile Nisan 2021 arasında çoğunluğu hastane çalışanları, eğitimciler ve 70 yaş üstü doktorlardan oluşan 8.600 kadar hastayı  BioNTech Pfizer aşısı yerine ‘tuzlu su solüsyonu’ enjekte etti.

Polis mahkemeye, aşı merkezindeki vardiyası sırasında aşı ve şırınganın hazırlanmasından sorumlu olduğu için salin solüsyonunu fark edilmeden uygulayabildiğini söyledi.

Ancak bir aydan fazla bir süre sonra, 21 Nisan 2021'de altı hastada aşı yerine salin solüsyonu kullandığını gören başka bir çalışan tarafından ihbar edildi.

39 yaşındaki ayrıca, COVID-19 aşılarına ilişkin şüpheci görüşlerini açıkça vurguladığı birkaç sosyal medya gönderisi yayınladı.

 


 

HABERE YORUM KAT