Almanya bu dolandırıcılığı konuşuyor! Rukiye: 2 milyon borçlandım...

Almanya bu dolandırıcılığı konuşuyor! Rukiye: 2 milyon borçlandım...

Almanya'da yaşanan ve başrolünde Türkiye doğumlu bir kişinin yer aldığı dolandırıcılık hikayesi ülkede gündem oldu.

Almanya’nın Berlin kentinde yaşayan 34 yaşındaki Rukiye U. isimli Türk vatandaşı internetten Bilal Y. ile tanıştı.

İkili Facebook üzerinden bir arkadaşlığa başladı ancak bu arkadaşlık Rukiye U. için tam bir kabusa dönüşecekti…

34 yaşındaki Bilal Y, Rukiye’ye cezaevinde olduğunu ve kardeşinin işlediği bir trafik cezası yüzünden hapis cezası aldığını söyledi.  Rukiye, “Bana cezaevinde olduğunu söyledi. Suçu kardeşinin üzerine aldığı bir trafik kazası.” dedi.

İkili uzun süre konuştu ve geleceklerine dair hayaller kurdu. Hatta aile kuracaklarını kendi şirketlerini kuracaklarını bile konuştular. İkili ilk kez 17 Nisan 2021’de cezaevinde görüştü. Rukiye, onu gördüğü anı şöyle anlatıyor; “Aslında hiç tipim değildi. Ben sadece uzun boylu erkeklerden hoşlanırım.”

Ancak Bilal bir şekilde Rukiye’yi etkilemeyi başardı. Rukiye, Bilal’in faturalarına kadar ödemeye hatta mahkum arkadaşlarına yardım etmeye bile başladı. Temizliğinden, harçlıklarına artık neredeyse Bilal ve arkadaşlarının masraflarını Rukiye karşılamaya başlamıştı.

Rukiye yaşadıklarını Alman Bild gazetesine anlatırken, “Geri döndüğümde bunun on katını geri ödeyeceğini söyledi ben de ona inandım.” dedi.

Rukiye ve Bilal’in ilişkisi devam ederken Rukiye sevgilisinin masraflarını karşılamayı da sürdürdü. Kira ödemesi 15 bin doları bulurken, cep telefonu, kart masrafları derken Rukiye kredi almak zorunda kalmıştı.

Sonuçta sevdiği adam için 110 bin euro ( yaklaşık 2 milyon 129 bin TL) borç altına giren Rukiye aslında her şeyin bir tezgah olduğunu ve dolandırıldığını fark etti. Sevgilisi aslında uzun süredir onu oyalıyordu…

Bilal için yaptığı için harcamalar sonucu Rukiye’nin maaşına haciz geldi, arkadaşları ve ailesiyle iletişimi kesildi ve kabus günler başladı.

Sözcü'nün Bild gazetesinden aktardığına göre; Rukiye, Bilal’in Türkiye’de başka kadınları da aynı şekilde dolandırdığını ve borca sürüklediğini öğrendiğini anlattı.

Rukiye borçların bir kısmını ödese de hala 57 bin euro borcu var… Rukiye, Alman basınına yaptığı açıklamada “Beni ve ailemi tehdit etti, bacaklarımı kırmak istedi.” dedi. Türkiye doğumlu kadın şimdi hukuk mücadelesi veriyor. Rukiye U.’yu ünlü avukat Ehssan Khazaeli temsil ediyor.

Khazeli benzer olayların daha önce de sıkça yaşandığını belirtirken, “Kadınların iyi huyu sıklıkla sömürülüyor. Bu genellikle kadınları sosyal yoksullaşmaya ve sosyal izolasyona sürüklüyor.” dedi.

HABERE YORUM KAT