Almanya, bir maske karşıtının 20 yaşındaki genci öldürmesini konuşuyor

Almanya, bir maske karşıtının 20 yaşındaki genci öldürmesini konuşuyor

Almanya'nın Rheinland-Pfalz eyaletinde 49 yaşındaki bir Almanın maske takması gerektiği uyarısı yapan 20 yaşındaki üniversite öğrencisini katletmesi ülkede geniş yankı yarattı.

Almanya'nın Rheinland-Pfalz eyaletindeki Idar-Oberstein kasabasında, 18 Eylül Cumartesi akşamı bira almak için benzin istasyonuna giden 49 yaşındaki bir Alman, maske takması gerektiği uyarısı yapan 20 yaşındaki üniversite öğrencisini katletti.

Ülkede geniş yankı yaratan cinayetin, korona karşıtı çevreler arasında radikalleşmenin bir göstergesi olarak dikkat çekiyor. Gözaltına alınan ve suçunu itiraf eden Marion N.'nin aşırı sağcı çevrelere sempati duyduğu da sosyal medya hesabından görülüyor.

Olayı araştıran Yüksek Savcı Kai Fuhrmann'ın verdiği bilgiye göre, Marion N., benzin istasyonunda kasada duran 20 yaşındaki üniversite öğrencisi tarafından maskesiz olduğu için uyarılarak içeriye alınmadı. Uyarıdan rahatsız olan şahıs, eve döndükten kısa bir süre sonra silahlı olarak ikinci kez benzin istasyonuna geldi. Marion N., bir kez daha maske uyarısı yapan 20 yaşındaki genci başından vurarak katletti.

Yüksek Savcı Fuhrmann, Evrensel'e yaptığı açıklamada öldüren gencin göçmen olmadığını, Alman olduğunu ifade etti. Bilgisayar mühendisi olduğu öğrenilen katil, halen gözaltında tutuluyor. İnceleme sürdüğü için ayrıntılı bilgi vermeyen Savcı Fuhrmann, Marion N.'nin korona karşıtı tutumundan ötürü 20 yaşındaki genci öldürdüğünü düşünüyor.

Savcılık, katledilen gençle saldırganın daha önce tanışmadığını da basına açıkladı. Saldırganın silahı nereden temin ettiği ise henüz aydınlanmış değil. Savcılık, Mario N.'nin silah taşıma ruhsatına sahip olmadığını, silah atış derneklerine de gitmediğini, bu nedenle yasal olarak silah bulundurmasını gerektiren bir durumun olmadığını bildirdi.

SOSYAL MEDYA PROFİLİ

Saldırganın sosyal medya hesapları üzerinde yapılan incelemelerde, koronavirüs önlemlerine karşı olduğu, bu kesimlerin sıkça kullandığı Telegram gruplarına üye olduğu, aşırı sağcı AfD'nin hesaplarını takip ettiği saptandı.

Daha önce Hristiyan Demokrat Birlik (CDU) partisine oy verdiği tahmin edilen saldırganın ayrıca bu parti içinde sağ kanadı temsil eden Anayasayı Koruma Örgütünün eski başkanı ve milletvekili adayı Hans-Georg Maassen'i takip ettiği de belirlendi.

Uzmanlar, maske uyarısı yapan genci katleden korona karşıtının bu tutumunun genel olarak bu kesimler arasında radikalleşmenin bir işaret olabileceğine dikkat çekiyor. Aşırı sağ çevreler tarafından Kovid-19 önlemlerine karşı binlerce kişinin katıldığı gösteriler düzenlenmişti.

Farklı partilerden çok sayıda siyasetçi, yaptıkları açıklamalarla 20 yaşındaki üniversite öğrencisinin maske uyarısı nedeniyle katledilmesini kınadı.

KAYNAK: EVRENSEL

HABERE YORUM KAT