Almanya, Annalena Baerbock'u istemiyor

Almanya, Annalena Baerbock'u istemiyor

Yeşiller’in başbakan adayı Annalena Baerbock’un adaylığını devretmesini isteyenlerin oranı arttı.

Almanya’da özgeçmişinde yanlış bilgilere yer verdiği, vergisini ödediği halde partisinden aldığı ikramiyeleri Federal Meclis’e bildirmediği ve kısa bir süre önce piyasaya çıkan ‘Şimdi. Ülkemizi Yenileyeceğiz’ adlı kitabında intihal yaptığı suçlamalarına hedef olan Yeşiller’in başbakan adayı Annalena Baerbock’un adaylığını devretmesini isteyenlerin oranı arttı.
 

YouGov araştırma şirketi tarafından yapılan son kamuoyu yoklamasında, Almanların yüzde 35’inin Baerbock’un başbakan adaylığını partinin Eş Başkanı Robert Habeck’e devretmesinden yana olduğu saptandı. Yeşiller’in Baerbock’la devam etmesini destekleyenlerin oranı ise yüzde 24’te kaldı. Yeşiller’li seçmenlerin ise yüzde 54’ünün Annalena Baerbock’a destek verdiği, başbakan adaylığının Robert Habeck’e devredilmesine ise yüzde 32’sinin sıcak baktığı belirlendi.

Öte yandan aynı kamuoyu yoklamasında, Sol Parti’li seçmenlerin yüzde 36’sının Baerbock’un başbakan adaylığını desteklediği, yüzde 33’ünün de adaylığı devretmesinden yana olduğu ortaya çıktı. Diğer köklü partili seçmenlerin ise çoğunun Baerbock’un adaylığı Habeck’e devretmesini istediği de saptandı. Kısa bir süre önce günlük gazetelerden Süddeutsche Zeitung’a verdiği demecinde “Adaylık devri gündemimizde yok” diyen Robert Habeck de, bu tutumunda bir değişiklik olmadığını açıkladı. INSA tarafından yapılan kamuoyu yoklamasına göre ise Almanya’da bu hafta sonu genel seçim olsa, CDU/CSU’nun yüzde 28, Yeşiller’in yüzde 18, SPD’nin yüzde 17, FDP’nin yüzde 12, AfD’nin yüzde 11, Sol Parti’nin yüzde 7 oy alacağı belirlendi.

KAYNAK: HÜRRİYET

HABERE YORUM KAT