Almanya açıklarında yük gemisi kazası

Almanya açıklarında yük gemisi kazası

Almanya açıklarında meydana gelen bir gemi kazasında, iki yük gemisi çarpıştı ve sonucunda 1 kişi hayatını kaybetti, 4 kişi hala kayıp olarak bildirildi.

Kuzey Denizi'nde Almanya açıklarında, yerel saatle 05.00'te Helgoland Adası'nın 22 kilometre güneybatısında iki yük gemisi çarpıştı.

Euronews'in haberine göre gemi kazasında etkilenen yük gemilerinden biri olan "Verity," Polesie adlı yük gemisiyle çarpıştı ve batarken toplamda 7 mürettebat üyesi bulunuyordu. Kurtarma ekipleri, Verity gemisinden 2 mürettebatı güvende kurtardı ve şu an kayıp olan 4 kişinin hayatta olabileceğini ve geminin güvenli bir bölgesinde sığınmış olabileceklerini düşünüyor.

ÖLÜ VE YARALILAR VAR

Kurtarma çalışmaları devam ederken, kurtarılan iki kişi hastaneye sevk edildi. Büyük Britanya bayrağı taşıyan Verity gemisi, Bremen'den İngiltere'nin Immingham kentine bin 300 metre küp mazot taşıyordu. Diğer yandan, Hamburg'dan İspanya'nın La Coruna limanına doğru yol alan Bahama bayrağı taşıyan Polesie gemisi, 22 mürettebatıyla kaza anında yara almadan kurtulmayı başardı.

Yetkililer, kazanın yaşandığı bölgede hava şartlarının kötü olduğunu ve dalgaların 3 metreyi aştığını belirttiler.

HABERE YORUM KAT