Almanya 18 yaşına giren her gence 20 bin euro destek sağlayacak

Almanya 18 yaşına giren her gence 20 bin euro destek sağlayacak

Almanya'da servet eşitsizliğini gidermek için 18 yaşına basan her gence 20 bin euro'ya kadar destek verilmesi planlanıyor.

Almanya'da 18 yaşına girecek her gence 20 bin euro'luk destek verilmesi için hazırlıklar başladı. Paranın kaynağının ise veraset vergisi ya da servet vergisi ile finanse edilmesi planlanıyor.

Almanya'daki servet eşitsizliğini gidermesi beklenen bu projeyle ödenecek parayı ise Alman Ekonomik Araştırma Enstitüsü bir simülasyon ile hesapladı.

Almanya'da şu anda hükümet eden koalisyon ev sahipliğine teşvik etmek, şirket ve bireysel emeklilik planlarını iyileştirmek ve gelir vergisinde tasarruf sahipleri için toplu ödemeyi artırmak gibi servet yaratmayı destekleyecek önlemler sağlıyor. Amaç ise ülkedeki servet eşitsizliğini uzun vadede de olsa azaltmak.

Buna göre 18 yaşına gelen herkes için devlet tarafından başlangıç sermayesi şeklinde bir kaynak oluşturulması planlanıyor. Ancak bu kaynak 18 yaşına basan gençlere nakit olarak ödenmeyecek. Gençler eğitim gereksinimleri, ev sahipliği ya da iş kurma gibi üç seçenekten birini tercih edecek. Buna göre destek alacak.

Bu planın Almanya'ya yıllık 15 milyar euro'luk bir maliyeti olması bekleniyor. Bu plana kaynak oluşturmak için ise veraset vergisinde reforma gidilmesi, emlak vergilerinin artırılması ya da bir servet vergisi oluşturulması planlanıyor.

Plan işler hale getirildiğinde Almanya'daki servet eşitsizliğinin yüzde 5 ila 7 arasında azalacağı hesaplandı.

KAYNAK: HABER GLOBAL

HABERE YORUM KAT