Almanya 10 yıl sürecek krizi düşünüyor... Söder:'Öğretmen bile çalıyoruz'

Almanya 10 yıl sürecek krizi düşünüyor... Söder:'Öğretmen bile çalıyoruz'

Alman siyasetçileri kısa vadede çözülmesi zor olan bir konu üzerine kafa yormaya devam ediyor. Tahmin edilen, önümüzdeki 10 yıl boyunca öğretmen krizi olacak ve ilk önce oldukça kötüye gidecek

Şansölye Olaf Scholz, Alman okullarında öğretmen açığı olduğu gerçeğinin önümüzdeki yıllarda değişmeyeceğinden şüpheleniyor. Aksine, durumun daha da kötüye gitmesi bekleniyor. Sorunu çözmek için bir çok yol deneniyor.

Olaf Scholz (SPD), okullarda büyüyen öğretmen eksikliği sorunu konusunda uyarıda bulundu. Scholz'un açıklaması şöyle: “Öğretmen açığına tabii ki hazırlanmamız gerekiyor, Pek çok insan bunu öngermese de bu bir gerçek. Bu büyük bir olay olacak çünkü Almanya'nın her yerinde aynı ve her yerde öğretmen sıkıntısı var. Korkarım bu bizi önümüzdeki on yıl boyunca meşgul edecek ve öylece ortadan kaybolmayacak"

SPD'li siyasetçi, Bavyera'yı öğretmen eksikliğine örnek olarak gösterdi. Bavyera Başbakanı Markus Söder'e ( CSU ) gülümseyerek, "Bay Söder, diğer ülkelerden öğretmenleri çaldığımızı bile söyledi" dedi. 

Brandenburg'un Eğitim Bakanı Britta Ernst (SPD) - Scholz'un eşi - öğretmen eksikliği nedeniyle, yeterliliği olan idari uzmanların ve sosyal hizmet uzmanlarının öğretmen olarak atamayı planlıyor. Böylece kısa bir sürede 200'e kadar öğretmen açığını kapatabilecek. Önümüzdeki eğitim yılı için ise toplan 1800 öğretmene ihtiyaç duyulduğunu da itiraf ediyor.

 

HABERE YORUM KAT