Almanlardan ayrıcaklıklara sert tepki!

Almanlardan ayrıcaklıklara sert tepki!

Yapılan bir ankete göre Almanya'da yaşayan vatandaşların çoğu bazı kişilerin kısıtlamalardan muaf olmasını yanlış bulduğunu söylüyor.

Almanya'da tamamen aşılanmış kişilerin artık bazı özgürlüklere kavuşmuş olması gündemdeki yerini koruyor. Yapılan bir ankete göre vatandaşların çoğu bu uygulamanın doğru olmadığını düşünüyor.

Almanya vatandaşlarının çoğunluğu, tamamen aşılanmış ve iyileşmiş olanlar için korona ile ilgili kısıtlamaların kaldırılmasının yanlış olduğunu düşünüyor.

Alman basın Ajansı adına Yougov kamuoyu Araştırma Enstitüsü tarafından yapılan bir ankette, ankete katılanların %32'si, herkes aşı olma fırsatına sahip olana kadar insan gruplarının herhangi bir ayrıcalıklarının olmaması gerektiğini söyledi. Ankete katılanların %21'i, aşılananların ve İyileşenlerin genellikle aşılanmamış insanlardan farklı muamele görmemesi gerektiğine inanıyor. Buna karşılık, sadece yüzde 39'u kısıtlamaların kaldırılmasının doğru olduğunu düşünüyor. Ankete katılanların %8'i herhangi bir bilgi vermedi.

Geçen pazar gününden bu yana, aşılanmış kişilerle ilgili bir dizi kısıtlamayı ortadan kaldıran bi yönetmelik yürürlüğe girmişti. Diğer insanlarla özgür bir şekilde görüşebilme ve gece sokağa çıkma kısıtlamalarından muaf olmuşlardı. Bu gruplar için seyahat etmek de kolaylaştı. Almanya'ya döndükten sonra karantina yükümlülüğü, yalnızca yeni virüs varyantları olan bir bölgeden geliyorsanız geçerli oluyor. Şu anda Avrupa dışında sadece 11 ülke var. Ayrıca, Almanya'ya girerken test yükümlülüğünden de büyük ölçüde muaflar.

Artı49 Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT