Almanlardan Antalya’ya kış çıkarması

Almanlardan Antalya’ya kış çıkarması

2022'yi yaklaşık 13,5 milyon turist sayısıyla kapatmaya hazırlanan Antalya'da, yılbaşı tatili yoğunluğu da yaşanacak.

Küresel salgın sonrası en hareketli yılını geçiren Antalya, kış sezonunda da Rusya, Almanya, İngiltere başta olmak üzere dünyanın dört bir yanından turist ağırlamaya devam ediyor.

1-25 Aralık tarihleri arasında  dış hatlar terminaline bin 558 uçakla 201 bin 977 turist geldi. 61 bin 250 turistle yine Almanya’nın başı çektiği verilerde, Almanları 48 bin 777 turistle Rusya, 23 bin 515’le de İngiltere takip etti. Aralık ayının 25 gününde 2 bin 450 turist ortalaması gerçekleştiren Alman turistler, bu ay toplam gelen turist sayısının yüzde 30’unu oluşturdu.

Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü verilerine göre, hafta sonu itibarıyla hava yoluyla gelen yabancı turist sayısı 13 milyon 400 bine ulaşan kent, yılbaşı tatilini de hareketli geçirecek.

Kent merkezinde ağaçlar farklı renklerle ışıklandırılırken, cadde ve sokaklar çam ağacı, kardan adam, geyik ve hediye paketi figürleriyle süslendi. Misafir ağırlamaya devam eden başta 5 yıldızlı olmak üzere çok sayıda otel, süslemelerle yılbaşı havasına büründü.

"İnsanlar bu yıl kalabalık ve birlikte eğlenceye yöneldi"

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği Akdeniz Bölge Temsil Kurulu Başkanı Rıza Perçin, Antalya'nın geçen yıllara göre daha hareketli bir kış sezonu geçirdiğini söyledi.

Kentte turizmin 12 aya yayıldığını ifade eden Perçin, bir yandan yabancı turistin gelmeye devam ettiğini, bir yandan da çeşitli kongre, spor organizasyonlarıyla hareketli dönem yaşandığını belirtti.

Antalya'da yılbaşı için de turizmcileri sevindirecek nitelikte yoğunluk yaşandığını ifade eden Perçin, "Yeni yıl programlarıyla ilgili bölgemizdeki bütün otellerde doluluk yüzde 99'larda. Kapalı otel yok denecek kadar az." dedi.

Perçin, yılbaşı tatili için yabancı misafirlerin yanı sıra yerli turistlerin ilgisinin de yoğun olduğunu aktararak, Türkiye'nin her bölgesinden tatil için rezervasyon yaptıranlar olduğunu kaydetti.

Salgın döneminde insanların kamp, karavan, villa gibi daha çok izole tatili tercih ettiğini aktaran Perçin, "İnsanlar bu yıl kalabalık ve birlikte eğlenceye yöneldi. Rezervasyonlar bu tür eğlenceli etkinliklerde daha fazla." diye konuştu.

 

HABERE YORUM KAT