Almanlarda asıl dert başka: Koronayı bile geride bırakan yoksullaşma korkusu

Almanlarda asıl dert başka: Koronayı bile geride bırakan yoksullaşma korkusu

Alman halkının koronavirüs ve iklim değişikliğinden daha çok bir başka korkunun pençesinde olduğu saptandı: Yoksullaşma.

Alman halkının şu andaki en büyük korkusunun yoksullaşma ve toplumsal eşitsizliğin derinleşip yaygınlaşması olduğu ortaya çıktı. Almanların sosyal statüsündeki gerilemeden çok çekindiğini saptayan yeni bir kamuoyu araştırmasında, kendisine soru yöneltilenlerin yüzde 40'ı, “toplumsal sorunun” kişisel gündemlerinin ilk maddesini oluşturduğunu bildirdi. 

Halen devam eden salgın günlerinde, “koronavirüsü sorun edenlerin” oranı ise yüzde 38 oldu ve anketteki ikinci sırayı aldı. Koronavirüs korkusu, Ipsos adlı kamuoyu araştırma şirketinin hazırladığı bir rapora göre, nisan ayında yüzde 61 ile ilk sırada ve rakipsizdi. 

Ipsos, bu anketi aralarında Almanya'nın da bulunduğu 27 ülkede gerçekleştirdi. 17'si temsili nitelikteki bu araştırmaya göre, Almanya'daki korku ve endişe sıralamasından farklı olarak, küresel düzeyde koronavirüs salgını yüzde 43 ortalama ile ilk sırayı korumakta devam ediyor. 

Suç ve şiddetten korku ise yüzde 29 ile üçüncü sıraya oturdu. Alman halkının suç oranlarında ve şiddetteki artıştan çok korktuğu, ayrıca yüzde 25 ile de göçün denetiminden endişeli olduğu saptandı. 

İklim değişikliği tedirginliği yüzde 24 ile Alman halkı nezdinde beşinci sırayı aldı. Bu son iki alandaki korkuların dünya ortalamasındaki oranının ise yüzde 10 ve 11 olduğuna dikkat çekildi. 

+49-FRANKFURT

FOTO: Sebastian Willnow/DPA 

HABERE YORUM KAT