Alman yürüyüşcü binlerce metreden aşağı düştü

Alman yürüyüşcü binlerce metreden aşağı düştü

Alman yürüyüşçü tek başına çıktığı yolculukta düşerek öldü. Ailesine zirveden geri dönmeye başladığını söyleyen 43 yaşındaki adam, dağdan inerken düşerek öldü.

Alman bir yürüyüşçü, Avusturya’nın Tirol bölgesindeki Alplerde geçirdiği talihsiz bir kaza sonucunda yaşamını yitirdi. 43 yaşındaki adam, Wängle bölgesindeki Schneidspitze zirvesine doğru tek başına çıktığı yürüyüş turunu iptal ettiğini ailesine bir video mesajı ile bildirdikten kısa bir süre sonra düştü.

DÜŞEREK ÖLDÜ

Yakınlarına gönderdiği mesajda, 2 bin metre yükseklikteki zirvenin hemen altında olduğunu ve geri döneceğini belirten yürüyüşçü, Cumartesi günü planlandığı gibi eve dönmedi. Endişelenen ailesi, durumu polise bildirdi ve geniş çaplı bir arama başlatıldı.

Pazar günü, polis helikopteri tarafından Bavyera sınırına yakın, zorlu bir arazide yürüyüşçünün cansız bedeni bulundu. Polis, yürüyüşçünün karlı zeminde kayarak yaklaşık 150 metre yükseklikten düşmüş olabileceğini tahmin ediyor.

Bu trajik olay, doğa yürüyüşlerinin risklerini ve doğru ekipman ile hazırlıklı olmanın önemini bir kez daha gündeme getiriyor.

ARTI49

HABERE YORUM KAT