Alman yetkililer uyardı... Doğalgaz kullanımı yüzde 20 azaltılmalı!

Alman yetkililer uyardı... Doğalgaz kullanımı yüzde 20 azaltılmalı!

Almanya’nın enerji düzenleyicisi Federal Şebeke Müdürlüğü arz sıkıntısı yaşanmaması için doğalgaz kullanımının beşte bir oranında azaltılması gerektiğini açıkladı.

Almanya'nın enerji düzenleyicisi Federal Şebeke Müdürlüğü (BNA) bu kış doğalgaz kıtlığı yaşanmaması için ülkede doğalgaz kullanımının beşte bir oranında azaltılması gerektiğini söyledi.

Sözcü'nün haberine göre Avrupa'nın en büyük ekonomisi kışın eğer enerji krizine girerse doğalgaz arzının karneyle dağıtılmasından BNA'nın başkanı Klaus Müller sorumlu olacak. Financial Times'a konuşan Müller, “Hedefimize (yüzde 20 doğalgaz tasarrufu) ulaşamazsak, o zaman yeterli gaza sahip olamama konusunda ciddi bir risk var demektir” dedi.

Müller, Rusya'dan gelecek arzdaki kesintileri telafi etmek için diğer kaynaklardan yaklaşık 10 gigawatt ekstra gaz arzına ihtiyaç olacağını söyledi.

BNA Başkanı, Almanya'nın diğer Avrupa ülkelerinden yapacağı gaz ithalatına da güvenmek zorunda kalacağını dile getirdi. Müller ayrıca Almanya'nın Rusya'ya bağımlılığını sona erdirmenin uzun vadede çok yüksek gaz fiyatlarını beraberinde getireceği ve bunun da iş dünyası için büyük sonuçlar doğuracağı konusunda uyardı.

Müller doğalgazın pahalı hale gelmesi nedeniyle üretimin bir kısmının Almanya'da uzaklaşabileceğini de belirtti.

Fotoğraf: Frantzou Fleurine - Unsplash

HABERE YORUM KAT