Alman vatandaşlarından örnek davranış: 1 milyar Euro geri teslim edildi!

Alman vatandaşlarından örnek davranış: 1 milyar Euro geri teslim edildi!

Küçük işletme sahipleri, aldıkları acil korona yardımının neredeyse onda birini gönüllü olarak geri ödediler. Almanya Ekonomi Bakanlığı 911 milyon Euro geri ödeme aldı.

Almanya, korona krizinde şirketleri iflastan kurtarmak için hızlı ve bürokrasiye takılmadan desteklemek istedi. Geçen yılın baharında, Almanya hükümeti 18 milyar Euro’su 2020 bütçesinde kullanıma sunulan 50 milyar Euro’luk acil korona yardımı bütçesi oluşturdu. Almanya Ekonomi Bakanlığı’nın açıkladığı verilere göre, 2020’nin sonuna kadar korona kısıtlamalarından etkilenen 1,8 milyon şirkete 14.1 milyar Euro ödendi.

Normalleşme süreciyle birlikte birçok şirket yardımın bir kısmını geri ödedi. Ekonomi Bakanlığı sözcüsü, 911 milyon Euro’luk gönüllü geri ödemelerin alındığını belirten gazete haberini doğruladı.
En çok para Bavyera’dan geldi

Bavyeralı şirketler yaklaşık 190 milyon Euro ödeme ile en çok ödemeyi yapan eyalet oldu. Ancak Schleswig-Holstein’dan sadece 15,3 milyon Euro geldi.

Acil yardım, korona krizinde serbest meslek sahipleri ve küçük işletme sahipleri için ilk destek oldu. Hükümet, şirketlerin ve serbest meslek sahiplerinin ekonomik varlığını güvence altında tutmayı amaçladı. Şimdiye kadar ayrılan bütçeden 33 milyar Euro yardım sağlandı.
Federal hükümetin yardımından faydalanmaya çalışanlar da oldu. Ekipler, ülke çapında Corona acil yardımı ile bağlantılı en az 6900 şüpheli dolandırıcılık vakasını araştırıyor.

Çeviri Haber: Tuğba Ünal


 

HABERE YORUM KAT