Alman vatandaşı genç kız Müslüman oldu!

Alman vatandaşı genç kız Müslüman oldu!

Alman vatandaşı olan Saskia Michelle Müller, gördüğü rüya üzerine Müslüman olmayı tercih ederek Zeynep adını aldı.

19 yaşındaki Saskia Michelle Müller,  Türk komşusu Züleyha Delikuş ve kızı Semina Gençoğlu sayesinde İslamiyet ile tanıştı. Gördüğü rüya üzerine Müslümanlığı tercih eden genç kız Zeynep adını aldı. 

GÖRDÜĞÜ RÜYADAN ETKİLENEREK MÜSLÜMAN OLDU
Gördüğü bir rüyadan da etkilenerek Müslüman olmaya karar veren Müller, komşularını ziyaret etmek için geldiği Kayseri'de müftülüğe başvurdu.

Doğru habere göre; Müftülük binasında gerçekleştirilen ihtida törenine komşuları ile katılan 19 yaşındaki Müller, rüyasında kendisini camiye götüren hocanın ihtida törenine katılan İl Müftüsü Şahin Güven olduğunu söyleyerek ağladı.

musluman1.jpg


"MÜSLÜMAN OLMADAN ÖNCE HEP BİR YANIM EKSİKTİ"
Genç kız, burada Kelime-i Şehadet getirerek Müslüman oldu ve Zeynep ismini aldı. Güven, son yıllarda İslamı seçenlerin sayısında daha çok artış olmasının kendilerini mutlu ettiğini söyledi.

Müller de Müslüman olmadan önce hep bir yanının eksik olduğunu fark ettiğini dile getirdi.

Müslümanların yaşantısından etkilendiğini vurgulayan Müller, şunları kaydetti:

"RÜYAMDA GÖRDÜĞÜM HOCA BU HOCAYDI"
"Küçük yaştayken Müslüman komşuya gittiğimde onun namaz kılmasından etkilendim. Çevresindeki Müslümanları da görünce onların yaşantılarından etkilendim. İslamı daha yakından tanıdıktan sonra bir rüya gördüm. Hoca ve bir cami gördüm. Camiye gidip ziyaret ettiğimi gördüm ve en çok da bundan etkilendim. Kendimi daha iyi hissetmeye başladım. İslamı tanıdıkça kendimi daha iyi hissetmeye başladım. Burada ağlamamın sebebi de il müftüsünü görünce, rüyada benim yanıma gelip camiye götüren hoca gözümde canlandı ve o rüyada gördüğüm hoca bu hocaydı. O yüzden duygulandım."

musluman2.jpg

Konuşmaların ardından müftü Güven, Müslüman olan genç kıza, ihtida belgesini ve Kur'an-ı Kerim verdi.
 

HABERE YORUM KAT