Alman uzmandan bakış açısının değiştirilmesi için uyarı: Sadece vaka sayısına bakmayın

Alman uzmandan bakış açısının değiştirilmesi için uyarı: Sadece vaka sayısına bakmayın

Alman virolog Hendrik Streeck korona stratejisinde değişiklik gerektiğini belirterek “ölenlerin sayısında neredeyse hiç artış olmadığına” dikkat çekti.

Federal Almanya’da, dolayısıyla Avrupa'da da korona testleri pozitif çıkanların sayısı artıyor, buna karşılık koronadan ölenlerin sayısı azalıyor. Koronavirüs önlemleri hakkında tartışma başlatan Bonn Üniversitesi Viroloji ve HIV Araştırmaları Enstitüsü Müdürü Hendrik Streeck Welt am Sonntag gazetesine yaptığı açıklamada şunları söyledi: 

“Strateji değişikliğini savunuyorum. Durumu değerlendirirken, kendimizi sadece vaka sayısıyla sınırlamamalıyız. Almanya ve Avrupa'da test sonucu pozitif çıkanların sayısı önemli ölçüde artıyor. Aynı zamanda, ölenlerin sayısında neredeyse hiç artış görmüyoruz.” 

“HAYATA MOLA VEREMEZSİNİZ”

Alman Basın Ajansı DPA’ya göre, virolog Streeck sosyal açıdan bakıldığında, semptom göstermeyen  vakaların mutlaka kötü olması gerekmediğini kaydederek “Ne kadar çok insan enfekte olur ve semptom geliştirmezse, o kadar çok bağışıklık kazanır, en azından kısa bir süre için. Artık pandemiye müdahalede bulunamazsınız. Ancak hayata da mola veremezsiniz” dedi.

+49 - BERLİN

FOTO: NIAID-RML / AP / DPA

HABERE YORUM KAT