Alman uzman Alexandra  Barth önerdi: “Almanya genelinde tam sokağa çıkma yasağı”

Alman uzman Alexandra Barth önerdi: “Almanya genelinde tam sokağa çıkma yasağı”

Neumünster Sağlık Dairesi Müdürü Alexandra Barth, Schleswig-Holstein eyalet parlamentosunda salgınla mücadele konusunda ilgili uzmanların dinlendiği bir oturumda daha da katı korona önlemleri çağrısında bulundu.

Pandemi ile mücadeleyi kazanmak için sert önlemler öneren Alman uzman Alexandra Barth “Kısıtlamalar gevşek kalırsa, yakında Schleswig-Holstein’da da hareket edemeyeceğiz. Aile kutlamaları ve dini bayramlar, salgının yayılmasında en önemli noktalar. Şirketlerde ise daha az vaka görülüyor. Virüs özel hayatta daha fazla bulaşıyor. Almanya’da bir ay boyunca tam bir sokağa çıkma yasağı uygulanırsa salgın durur. O zaman vakaların takibi kolaylıkla halledilebilir” dedi. 

Barth, okullardaki hijyen uygulamalarına ise şu sözlerle  övgüde bulundu: “Öğrenciler her zaman maske takıyorlar, sosyal mesafeyi koruyorlar ve sınıflar düzenli olarak havalandırılıyor. Çocuklar 'süper yayıcılar' değildir. Buna karşılık gastronominin kapatılması iki ucu keskin bir bıçaktır.”  

Kiel Üniversite Kliniği Moleküler Biyoloji Enstitüsü Müdürü Philip Rosenstiel de ülkenin en kuzeyindeki Schleswig Holstein’ın muhtemelen şu ana kadar salgında en şanslı eyalet  olduğunu söyledi. Rosenstiel “Ancak Schleswig-Holstein’da da insanlar yoğun bakım ünitelerinde ölüyor. 'Önümüzdeki yaz her şey güzel olacak' sloganı için henüz çok erken. Aşılar ancak önümüzdeki kış yürürlüğe girebilecek” diye konuştu.

+49 – KİEL

FOTO: A.A.

HABERE YORUM KAT