Alman trenindeki yolcular bıçaklı saldırganı etkisiz hale getirdi

Alman trenindeki yolcular bıçaklı saldırganı etkisiz hale getirdi

Yetkililer, Almanya'da cuma günü bir bölgesel trende bir polis memuru ve diğer iki yolcunun beş kişiyi bıçakla yaralayan Irak asıllı bir adamı etkisiz hale getirdiğini söyledi.

Üst düzey bir yetkilisi, 31 yaşındaki saldırganın 2017 yılında bir mülteci yurdunda yaşarken olası İslami aşırıcılık için soruşturulduğunu, ancak tren saldırısının nedeninin henüz belirlenmediğini söyledi.

Yaralılardan dördü ellerinde, yüzlerinde ve başlarında yaralar nedeniyle hastanede tedavi edilirken, bir kurban kürek kemiğinden bıçaklandı. Hiçbirinin hayati tehlikesi yok. Saldırgan da yaralanarak hastanede tedavi altına alındı.

Tren, Hollanda sınırına yakın Herzogenrath'taki istasyondan yeni kalkmıştı ve yerel saatle 07:42'de batı Almanya'nın Aachen kentine gidiyordu ki adam diğer yolculara "rastgele ve keyfi olarak" saldırmaya başladı.

Saldırının nedeni araştırılıyor. Yetkililer aşırılık yanlısı bir saik olasılığını araştırdıklarını ancak bunu doğrulamadıklarını söyledi. Olay yerinde kanıtları güvence altına almak ve kurbanlara bakmak için yaklaşık 200 polis görevlendirildi.

Adam yaşadığı mülteci yurdunda sakal bıraktığı, davranışlarını değiştirdiği ve kendisini diğer sakinlerinden izole ettiğinin ortaya çıkmasının ardından soruşturma İslami bir aşırıcılık olup olmadığı yönünde ilerliyor.

Artı49
Fotoğraf: 
NicoCallens - Pixabay
 

 

HABERE YORUM KAT